Pacaya

Foto door Reisreporter keunings76

Mount Logan is Canada's hoogste berg en de tweede hoogste piek in Noord-Amerika.  Als je de basisomtrek meet is het is de meest massieve berg in de wereld. Het is een berg voor ski bergbeklimmer's.

Informatie over Pacaya

Beste foto's & tips van Pacaya

'542896' door keunings76 '542896' door keunings76

GuatemalaPacaya

GuatemalaPacaya

Geluks moment

keunings76

Het is alweer een tijd geleden maar nog steeds heb ik er een prachtige herinnering aan. De beklimming van vulkaan Pacaya. We stonden uitgeteld op de rand van de krater toen we een adembenemend schouwspel te zien kregen aan de overkant. Een soort pluim voor ons, zo kwam het over. De vulkaan aan de overkant blies opeens een enorme aswolk uit, voor ons was dit de kers op de taart.

'544867' door aticketto '544867' door aticketto

GuatemalaPacaya

GuatemalaPacaya

Volcán Pacaya

aticketto

Vanuit Antigua kun je een uitstapje maken om naar Pacaya te gaan. Voor deze vulkaan wordt volop reclame gemaakt en je ziet overal foto's van mensen die poseren bij een lavastroompje. Het is een flinke klim naar boven maar door de vele rust pauzes wel goed te doen. De gids vertelt onderweg veel en de uitzichten halverwege zijn fantastisch. Eenmaal bijna boven lopen we over gestolde lava en na lang zoeken ziet de gids een gat waar de enorme hitte komt en als we goed kijken zien we ook beweging van lava. Uiteraard niet zoals op de foto's maar we hebben een indruk gekregen. Toch is de klim zeker de moeite waard al is het maar voor het schitterende uitzicht. Op de foto hebben we zicht op Volcán Agua.

'1109547' door Graaf '1109547' door Graaf

GuatemalaPacaya

GuatemalaPacaya

Lavastroom

Graaf

Gloeiende lava stroomt nog steeds langzaam uit de Pacaya vulkaan. Deze vulkaan ligt in “het park” met de ingang op 1800 meter. Van hieruit loop je eerst door het bos redelijk steil omhoog, na 2,5 km en ca. 400 m stijgen komen we op een top van een bergje naast de vulkaan. Hier lopen we overheen, inmiddels is het heel hard gaan waaien, en moeten we eerst een zwarte helling (zwart vulkaanzand en as) afdalen. Beneden de schoenen leeggooien, we zijn helemaal gezandstraald en zwart; ogen, oren, neus, mond, haren, kleding en tussen de tenen in je sokken. Bij de vulkaan zelf klimmen we nog zo’n 100 meter omhoog. Als we zitten zien we anderen helemaal naar de top lopen. Volgens de gids is het heel zwaar en gevaarlijk. De gids neemt een rugzak en alle fototoestellen van de groepsleden en loopt snel, in ca. 20 minuten helemaal naar boven en gaat voor ons allemaal foto’s van de gloeiende lava maken. Zo kom ik aan deze plaatjes, maar heb het helaas zelf niet zo dichtbij gezien, alleen op mijn camera.

Laat kaart zien