Oostkust Guatemala

Het grootste gedeelte van de kustlijn van Oostkust Guatemala bevindt zich in het zuidwesten aan de Grote Oceaan. Maar ook in het oosten heeft het land een klein stukje kust. Deze is gelegen aan de Caribische Zee. Bezoek zeker Livingston, gelegen aan de monding van de Rio Dulce.

Informatie over Oostkust Guatemala

Beste foto's & tips van Oostkust Guatemala

'329888' door Cobinho '329888' door Cobinho

GuatemalaOostkust Guatemala

GuatemalaOostkust Guatemala

Niet weg te denken

Cobinho

Een boottocht over de Rio Dulce bracht ons uiteindelijk in Livingstone. Bij aankomst in Livingstone viel ons de Caribische en relaxte sfeer op. Hier leven de Garifuna, afstammelingen van ontsnapte Afrikaanse slaven. Het dorp ligt zo goed als afgesloten van de buitenwereld en door gemengde huwelijken met Maya’s is er een subcultuur ontstaan. Je hoort hier het Jamaicaanse accent en veel donkere mensen met kroeshaar hebben ineens blauwe ogen. Pelikanen komen overgevlogen vanaf de oceaan terwijl vissers hun netten uitspannen. Ga in het dorp op zoek naar een leuke plek om te lunchen: uiteraard is de specialiteit hier vis. Dit alles verklaart de voorkeur van pelikanen voor dit unieke stadje!

'515522' door hestermaasdam '515522' door hestermaasdam

GuatemalaOostkust Guatemala

GuatemalaOostkust Guatemala

Relaxe !

hestermaasdam

Livingston is een klein stadje gelegen in het oosten van Guatemala. Het is vooral bekend om zijn ongewone mix van Garifuna-, Maya- en Ladino-cultuur. Vooral de Garifuna-cultuur overheerst er .

'522405' door hestermaasdam '522405' door hestermaasdam

GuatemalaOostkust Guatemala

GuatemalaOostkust Guatemala

Grote zilverreiger

hestermaasdam

Het Izabalmeer is het grootste meer van Guatemala, gelegen in het departement Izabal. Het meer is ongeveer 48 kilometer lang en 24 kilometer breed en heeft een oppervlakte van 589,6 km². De maximumdiepte is achttien meter. We komen terug van een bezoek aan Livingston en varen terug naar ons hotel. Veel vogels op eilandjes en langs de kust.

Laat kaart zien