Lago de Atitlan

Het meer van Atitlán wordt omringd door vulkanen. De Brits-Amerikaanse schrijver Aldous Huxley betitelde het als het mooiste meer ter wereld. Het straalt een bepaalde rust uit en heeft helder blauw water. Rondom het meer liggen verschillende dorpjes.

Informatie over Lago de Atitlan

Beste foto's & tips van Lago de Atitlan

'309794' door corriedewinter '309794' door corriedewinter

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Tzutuhil hoofddeksel

corriedewinter

Santiago is is gebouwd op een oude lava stroom van de vulkaan in het zuiden van het Lago Atitlán. Hier wonen de Tzutuhil Maya’s. De mannen dragen korte calzoncillos (broeken), die handig zijn op en rond het water. De vrouwen van Santiago dragen een huipil (blouse)van paars/wit gestreepte stof, die prachtig wordt geborduurd met bloemen, dieren of vogels. Hier zie je de opvallende hoed van de Tzutuhil dames, die zelfs afgebeeld is op een munt van 25 centavos. De hoed moet het lange haar tegen stof en uitdroging beschermen. De hoed wordt gemaakt van een lange cinta (sjerp), die om het hoofd en in het haar gewikkeld wordt. Het laatste gedeelte van de hoed is niet geborduurd, maar geweven op een heupweefgetouw.

'399443' door sidonius '399443' door sidonius

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Lago de Atitlán

sidonius

De zon is net ondergegaan aan het Lago de Atitlán. Een prachtig meer, dat omringd wordt door vulkanen. Deze foto is gemaakt vanuit Panajachel op de noordoever. Het is leuk om met een boot uit te varen en verschillende dorpjes aan het meer te bezoeken. Er hangt een typisch backpackerssfeertje, vooral in San Pedro. Het aandeel jonge en oudere 'hippies' is me sowieso opgevallen tijdens de reis door Midden Amerika. Midden Amerika lijkt erg in trek bij jonge rugzakreizigers.

'404787' door sidonius '404787' door sidonius

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Het laatste licht

sidonius

We kwamen net op tijd aan bij het Lago de Atitlán om het laatste zonlicht nog te kunnen vangen. Aan de horizon één van de drie vulkanen die dit prachtige meer omringen. De foto is genomen van de kant van Panajachel.

Laat kaart zien