Basse-Terre

'379086' door Roelvandersman '379086' door Roelvandersman

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

King of the world

Roelvandersman

Mijn favoriete reptiel blijft toch de leguaan! wat een topbeest, helemaal als hij lekker in het zonnetje ligt en met z'n hoofd gaat schudden, maar dat doet hij blijkbaar alleen om af te schrikken (ziet er een beetje lomp uit). Dus bang wordt je er niet van. Deze trotse leguaan liet me behoorlijk dichtbij voor deze foto!

'517363' door autominded '517363' door autominded

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Uitzicht vanaf Fort..

autominded

In de plaats Basse Terre op het eiland Basse Terre van Guadeloupe ligt een mooi oud fort; Fort Louis Delgrès. Vanaf het fort heb je werkelijk fantastische uitzichten. De meeste eilanden in dit gebied, die interessant waren voor de kolonisten, zijn ruimschoots voorzien van deze verdedigings bastions. De foto is richting zuiden genomen. De grotere werken worden goed onderhouden en zijn op Guadeloupe gratis te bezichtigen. Helaas zijn er ook kleinere werken die, waarschijnlijk door geld gebrek, geen aandacht meer krijgen en snel verpauperen. Al deze bouwwerken hebben natuurlijk ook een behoorlijk negatieve impact gehad destijds. Neemt niet weg dat het nu een deel van hun geschiedenis is en dat mag niet verloren gaan.

'487884' door gekkofan '487884' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Domein van rumfabriek

gekkofan

Domaine de Séverin vroeger eerst bekend onder de naam Habitation Bellevue legde zich eerst toe op de verbouwing van rietsuiker voor de suikerproduktie.daarna kwam de rumproductie.Het domain rond de rumfabriek is gewoon schitterend om in rond te wandelen.Als beloning kan je daarna lekker rum proeven.

'517385' door autominded '517385' door autominded

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Zeezicht

autominded

Na een aantal vluchten en een stuk rijden in het donker aangekomen in Fort Royal bij Deshaies ( DéHé ), Guadeloupe. Nu hadden we wel een bungalow met zeezicht genomen maar hoeveel zicht op zee krijg je dan? Een streepje zee is ook zeezicht. In het donker niks te zien ook al hoor je de zee al wel. Moe van het reizen naar bed gegaan en wat een verrassing is het dan om dit uitzicht bij daglicht te zien. Het eerste wat ik eigenlijk dacht was; Ik ga hier nooit meer weg.

'455870' door gekkofan '455870' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Zondag namiddag

gekkofan

Guadeloupe met zijn prachtige witte zandstranden. Ook lokale bewoners trekken er in het week-end massaal op uit om een familiale pick-nick te organiseren. Een frisse duik voor moeder en dochter levert dan een prachtig kleurrijk plaatje!

'517364' door autominded '517364' door autominded

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Insecten

autominded

Guadeloupe maakt veel rum en er is dan ook Musee du Rhum te vinden. Nu zou je verwachten dat je dan veel over rum zou zien maar het tegendeel is waar. Het museum heeft een aantal collectie's die niks met rum te maken hebben. De grootste zijn die van scheepsmodellen en insecten. Net zoals de nootmuskaatfabriek foto in Grenada mogen hier geen foto's gemaakt worden...maar ja naar de andere kant van de wereld reizen en geen foto's maken? De handigheid om ze wel te nemen neemt dus snel toe. Na wat uitleg over het procede om rum te maken en de diverse collectie's volgt er een rum proeverij. Voor de paar euro die het kost een leuke bezichtiging. Op de foto insecten met het formaat van een A4 vel. Stel je voor dat je deze beesten echt om je heen zouden vliegen.

'399452' door gekkofan '399452' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Roos van porcelein.

gekkofan

In Guadeloupe zie je overal prachtige bloemen, vooral in het gedeelte van Basse-Terre , dat echt vol is van tropische bossen.Een van de blikvangers is zeker de Rose de Porcelaine in het creools "Woz posièn".

'399325' door gekkofan '399325' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Lokale schone in het.

gekkofan

Op een wedstrijd Gwo-ka dansen vond ik deze lokale schone in het talrijk opgekomen publiek wel een plaatje waard. Gelukkig bestaan er telelenzen, zodat ik ze ongestoord kon fotograferen.

'380856' door Roelvandersman '380856' door Roelvandersman

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Ik ben een blad

Roelvandersman

ik ben een blad, ik ben een blad, ik ben een blad, ik ben een blad, als ik het zelf geloof ziet hij me echt niet, ik ben een blad, ik ben een blad!

'556917' door gekkofan '556917' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Promotie voor...Guade

gekkofan

Een nieuw wapen wordt in de strijd gegooid om het toerisme op de Franse Antillen en zeker op eiland Guadeloupe te promoten. Lokale schoonheden worden ingezet om de toeristen te woord te staan en wegwijs te maken. Leve het promotie team !

'525509' door gekkofan '525509' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Visverkoop vanop de..

gekkofan

In de tropen zijn markten altijd kleurrijk en zeker een bezoek waard. In Guadeloupe kochten we onze vis van een kraam op een boot. Garantie voor verse vis!

'386357' door Roelvandersman '386357' door Roelvandersman

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Carnaval!

Roelvandersman

we hadden net met onze huurauto een mooi rondje over het eiland gemaakt, toen er allerlei opstoppingen en detours ontstonden. Wij dachten wat is hier aan de hand, op een gegeven moment kwamen overal mensen vandaan, dus wij ook maar even stoppen en kijken wat er aan de hand was. Na een tijdje wachten werd het ons duidelijk het was pre-carnaval! Een optocht om je zelf te showen, zodat je bij het echte carnaval tot de favorieten kan behoren en zo de prijzen kan binnenslepen. Deze dame liet ons nog even zien wat voor moves ze allemaal in petto had!

'525506' door gekkofan '525506' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Hangmatblues vanuit..

gekkofan

De prachtige eilanden in de Franse Antillen Guadeloupe en Martinique met witte stranden met bijhorende palmbomen.Met een goede rum in je hangmat heerlijk chillen !

'569162' door autominded '569162' door autominded

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Ile Blanc

autominded

Deze panoramafoto is van ile Blanc. Het vervolg van ile caret, en op ile Blanc waren we dus alleen. En je ziet het meteen op de foto. De rust en de leegte. Even dat Remy gevoel maar ook Crusoë. Een punt waar je kan bijtanken en alles van je van je schouders valt. Ik wens dat iedereen in 2018 een eigen rustpunt mag vinden.

'569090' door autominded '569090' door autominded

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Ilet Caret

autominded

De 1e keer dat we naar Guadeloupe gingen vlogen net voor de landing we over een klein onbewoond eiland heen, en dacht daar wil ik nog eens heen. De 2e keer en dus een nog betere voorbereiding had ik al een bootje gereserveerd om een hele dag de kleine eilandjes te bekijken. Deze eilandjes zijn langzaam aan het verdwijnen i.v.m. de stijging van de zeespiegel. Er zijn hierdoor dus al eilanden die onderwater blijven staan. Dus voor ons was het zaak om het nu te bezichtigen want over een paar jaar kan alles al wel weg zijn. Wat is er te zien? Het gaat niet om het zien maar om het gevoel. We zijn alleen op sommige eilandjes geweest en dat geeft je wel het alleen op de wereld gevoel maar ook alsof het ineens jouw eiland is. Als een soort van bounty eiland piraat van eiland naar eiland. Een bijzondere ervaring en zeker een aanrader. Er zijn slechts enkele bedrijven die bootjes verhuren. Wij zijn vanuit Morne Rouge met Liberty Boat gegaan.