Basse-Terre

In de hoofdstad van Basse-Terre kun je veel koloniale gebouwen zien, vooral in Carmel, het oude gedeelte van de stad. Het drukke handelsgebied ligt in de stadswijk Saint-François, het noorden van de stad en de haven. Het historische Fort St.-Charles ligt in het zuiden van Basseterre. Het circus van de stad lijkt een kleine kopie van het Picadilly circus in Londen.

Informatie over Basse-Terre

Beste foto's & tips van Basse-Terre

'460330' door gekkofan '460330' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Watervallen in...trop

gekkofan

De watervallen van Carbet zijn drie boven elkaar gelegen watervallen, waarvan er hier twee in dezelfde foto gevat zijn. Ze zijn gelegen op het grondgebied van de gemeente Capesterre-Belle-Eau op Basse-Terre in het Parc national van Guadeloupe, in een vochtig woud aan de voet van de vulkaan la Soufrière.Een adembenemende tocht om deze op foto te krijgen.

'488656' door gekkofan '488656' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

De grot van Madame...

gekkofan

Le trou de Madame Coco is het onderwerp van vele legendes in Guadeloupe.Het is een grot gelegen in de rotskust, die op deze foto staat. Volgens deze legende zou Madame coco of "man coco" een heks geweest zijn, die een pakt sloot met de duivel.Je kon haar consulteren in deze grot.

'490886' door gekkofan '490886' door gekkofan

GuadeloupeBasse-Terre

GuadeloupeBasse-Terre

Pachypodium lamerei

gekkofan

Deze Pachypodium lamerei is een plant uit de maagdenpalmfamilie.Hij is afkomstig uit Madgaskar. Zijn stam staat vol doornen van wel 6 cm.Je kan hem vinden in de botanische tuin van Deshaies. Dit landgoed van zeven hectares, is beroemd als voormalig eigendom van de Franse komiek Coluche,

Laat kaart zien