El Salvador

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter poetin

El Salvador ligt in Midden-Amerika, ingeklemd tussen Guatemala, Honduras en Nicaragua. De bevolking en de industrie in het land groeien snel. El Salvador is genoemd naar ‘de Redder’, oftewel Jezus Christus. De vele vulkanen in het landschap van El Salvador worden afgewisseld door riviertjes, meren en woeste wouden. De avontuurlijke hiker, de surfer, de cultuurliefhebber en het feestbeest komen in El Salvador aan hun trekken.

El Salvador ligt aan de Stille Oceaan en heeft een kustlijn van meer dan 300 kilometer lang. Het hoogste punt van het land, deCerro El Pital, bevindt zich op 2730 meter boven zeeniveau. De oude hoofdstad van het land is San Salvador. Absolute blikvanger van de stad is de grote Katholieke Kerk. Helaas wordt San Salvador regelmatig door aardbevingen getroffen.

Naast de stad San Salvador ligt de gelijknamige vulkaan. Deze stratovulkaan is 1893 meter hoog en steekt marcant boven de stad uit. De top van deze vulkaan is gemakkelijk met de auto te bereiken. Leuk voor een dagje uit en ideaal voor een mooie panoramafoto. Wel is het voor toeristen verboden om zonder gids af te dalen naar de vulkaankrater.

Bezoek naast de hoofdstad ook eens de mooie stad Santa Ana. Dit is een stad met culturele bezienswaardigheden, zoals gotische architectuur en het Nationaal Theater. Het bruist er door de goede restaurantjes en levendige barretjes.

Een andere bezienswaadigheid is het meer van Coatepeque, dat haar naam ontleent aan inheems-Mexicaanse immigranten. Deze caldera wordt omgeven door groene heuvels en is een populaire weekendbestemming voor de elite in El Salvador, die er mooie villa’s hebben. Toch is het er nog relatief rustig en kun je er in stilte genieten van dit bijzondere natuurverschijnsel.

El Salvador kent een tropisch klimaat met een duidelijk droog en nat seizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Bijna alle neerslag van het hele jaar valt in deze periode. Van november tot april is het warm en droog in het land. De ideale periode om El Salvador met eigen ogen te aanschouwen en je onder te laten dompelen in de lokale cultuur. En de natuur natuurlijk ook. El Salvador is een lang bewaard geheim, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat.

Informatie over El Salvador

Populaire highlights van El Salvador

Alle highlights van El Salvador

Beste foto's & tips van El Salvador

Het was in dit fraaie landschap heerlijk toeven. De koeien genieten nog van de laatste zonlicht. Op de achtergrond ligt het Lago Suchitlan er vredig bij. Het...

>>

Het Bloedbad van El Mozote was een bloedbad dat werd aangericht door het leger van El Salvador in december 1981. De aanwezigen, inwoners van het dorp maar oo...

>>

Vanuit het lieflijke plaatsje Suchitoto maken we een boottocht van een aantal uur over het nabij gelegen Lago Suchitlan. Een prachtige tocht waarbij we heel ...

>>

Praktische informatie over El Salvador

Kaart van El Salvador en omgeving

Laatste El Salvador Artikelen

Met onze reisgids El Salvador ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld

18 jul 2016, Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er als vrouw niet alleen over straat of het land staat bekend om corrupte bendes die het voornamelij...

4