El Salvador

El Salvador ligt in Midden-Amerika, ingeklemd tussen Guatemala, Honduras en Nicaragua. De bevolking en de industrie in het land groeien snel. El Salvador is genoemd naar ‘de Redder’, oftewel Jezus Christus. De vele vulkanen in het landschap van El Salvador worden afgewisseld door riviertjes, meren en woeste wouden. De avontuurlijke hiker, de surfer, de cultuurliefhebber en het feestbeest komen in El Salvador aan hun trekken.

El Salvador ligt aan de Stille Oceaan en heeft een kustlijn van meer dan 300 kilometer lang. Het hoogste punt van het land, deCerro El Pital, bevindt zich op 2730 meter boven zeeniveau. De oude hoofdstad van het land is San Salvador. Absolute blikvanger van de stad is de grote Katholieke Kerk. Helaas wordt San Salvador regelmatig door aardbevingen getroffen.

Naast de stad San Salvador ligt de gelijknamige vulkaan. Deze stratovulkaan is 1893 meter hoog en steekt marcant boven de stad uit. De top van deze vulkaan is gemakkelijk met de auto te bereiken. Leuk voor een dagje uit en ideaal voor een mooie panoramafoto. Wel is het voor toeristen verboden om zonder gids af te dalen naar de vulkaankrater. 

Bezoek naast de hoofdstad ook eens de mooie stad Santa Ana. Dit is een stad met culturele bezienswaardigheden, zoals gotische architectuur en het Nationaal Theater. Het bruist er door de goede restaurantjes en levendige barretjes.

Een andere bezienswaadigheid is het meer van Coatepeque, dat haar naam ontleent aan inheems-Mexicaanse immigranten. Deze caldera wordt omgeven door groene heuvels en is een populaire weekendbestemming voor de elite in El Salvador, die er mooie villa’s hebben. Toch is het er nog relatief rustig en kun je er in stilte genieten van dit bijzondere natuurverschijnsel. 

El Salvador kent een tropisch klimaat met een duidelijk droog en nat seizoen. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Bijna alle neerslag van het hele jaar valt in deze periode. Van november tot april is het warm en droog in het land. De ideale periode om El Salvador met eigen ogen te aanschouwen en je onder te laten dompelen in de lokale cultuur. En de natuur natuurlijk ook. El Salvador is een lang bewaard geheim, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. 

Informatie over El Salvador

Alle highlights van El Salvador

Beste foto's & tips van El Salvador

'459091' door Cobinho '459091' door Cobinho

El SalvadorWest El Salvador

El SalvadorWest El Salvador

V for Vendetta

Cobinho

Het Bloedbad van El Mozote was een bloedbad dat werd aangericht door het leger van El Salvador in december 1981. De aanwezigen, inwoners van het dorp maar ook boeren van het omringende platteland, werden gedwongen zich te verzamelen op het hoofdplein, op de grond te liggen en werden ondervraagd. Aan het eind van de dag werden zij gedwongen zich in hun huizen op te sluiten. De volgende morgen werden de bewoners weer verzameld op het plein en de mannen gescheiden van de vrouwen en kinderen. Een deel van de kinderen werd opgesloten in de kerk en vervolgens door de ramen doodgeschoten. 900 burgers (voornamelijk ouderen, vrouwen en kinderen) werden door militairen vermoord. (bron: Wikipedia) Natuurlijk kwam hier een reactie op in deze bloedige burgeroorlog... Bloedwraak, in extremere gevallen met vendetta, het Zuid-Italiaanse woord voor bloedwraak, aangeduid, is een vorm van eigenrichting (meer specifiek: stammenrechtspraak) waarin de familie of stam van een dode het recht heeft die te wreken op de schuldige, ook als de dood het gevolg was van een ongeval. Als de dode niet wordt gewroken, verliest de getroffen familie of stam haar maatschappelijke eer. Bloedwraak moet niet verward worden met eerwraak. (bron: Wikipedia) Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=k_13fFIrhPk

'457598' door CBurgstad '457598' door CBurgstad

El SalvadorSan Salvador

El SalvadorSan Salvador

Lago Suchitlan

CBurgstad

Vanuit het lieflijke plaatsje Suchitoto maken we een boottocht van een aantal uur over het nabij gelegen Lago Suchitlan. Een prachtige tocht waarbij we heel veel verschillende vogels te zien krijgen en er ook heel dichtbij kunnen komen.

'462339' door CBurgstad '462339' door CBurgstad

El SalvadorSan Salvador omgeving

El SalvadorSan Salvador omgeving

Sigarenvrouwtje

CBurgstad

We verblijven 2 dagen in het kleine, sfeervolle stadje Suchitoto. Het heeft als enige van alle steden in El Salvador gedurende de burgeroorlog de historische kern behouden en is niet door het leger plat gebombardeerd. Het is nu dan ook een populaire bestemming voor de Salvadoranen, mede door de vele culturele activiteiten. Wij genieten volop van de rustige, vredige sfeer van dit stadje, de vriendelijke en gastvrije inwoners, de gekleurde huizen, gezellige restaurantjes en de fraaie ligging aan het grote Lago Suchitlan. In één van de huisjes ontmoeten we deze vriendelijke dame die sigaren aan het rollen is, een belangrijk product uit deze streek.

Praktische informatie over El Salvador

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  november t/m februari
 • Internet extentie
  sv
 • Hoofdstad
  San Salvador
 • Aantal inwoners
  6,5 miljoen
 • Oppervlakte
  50% van Nederland
 • Reistijd
  13:20
 • Talen
  Spaans
 • Religie
  rooms-katholiek (83%)
 • Tijdverschil
  7 uur vroeger
 • Tijdsverschil
  7 uur vroeger
 • Telefooncode
  503
 • Voltage
  115 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Nee
 • Douane
  Nee
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, anti-malaria, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  San Salvador (SAL)
 • Nationale feestdagen
  15 september Onafhankelijkheidsdag
Laat kaart zien