San Salvador omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

San Salvador omgeving image

Vers gordeldier

San Salvador omgeving
El Salvador
Awesomemore

Vers gordeldier

Mijn gebit komt even tot rust wanneer we rijden over een door Japan aangelegde spiegelgladde asfaltweg. Wat een verademing na een halve dag klappertandend over een droge El Salvadoraanse rivierbodem rijden.

In de verte verschijnt een stipje langs de weg. Snel zoevend komen we dichterbij. Even later zien we een kleine jongen op blote voeten druk naar ons zwaaien. Met één hand. Zijn andere kinderknuist is stevig geklemd om de staart van een gordeldier. Senor, Armadillo?!!

Zien en begrijpen zijn bij ons nog gescheiden door een groot vraagteken. Stoppen dus om de kleine El Salvadoraan aan de tand te voelen over het hoe en waarom van zijn mini dierentuin. Hij heeft het gordeldier zelf gevangen en wil het beestje aan ons verkopen. En wat moeten we er dan mee doen? Opeten! Opeten? Ja, dat smaakt naar wilde kip zegt het sterrenkokje in de dop.

Eén foto en wat dollars later trippelt een gepantserd kippenboutje over het Japanse asfalt. We hopen dat ‘ons’ gordeldier snel de bosjes in schiet voordat we de trotse eigenaars zijn van een platgereden kipfilé.