Santo Domingo foto's & tips

'163890' door Annettoz '163890' door Annettoz

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Lekker badderen!

Annettoz

In de armste sloppenwijk kwam ik deze twee kinderen tegen, die zich nergens aan stoorden. Ze genoten gewoon met volle teugen van hun bad en de zon!

'301393' door Fransvdg '301393' door Fransvdg

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Slecht weer op komst.

Fransvdg

Onderweg van Jarabacoa naar Santo Domingo kleurde de lucht steeds donkerder. Er was duidelijk slecht weer op komst.... Meestal schijnt de zon hier, maar het kan ook ongenadig plenzen op de Dominicaanse Republiek. (Dit is een gescande dia.)

'339681' door EvanderHel '339681' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Glass of Water -...Co

EvanderHel

Scared of losing all the time He wrote it in a letter He was a friend of mine He heard you could see your future Inside a glass of water The ripples and the lines And he asked Would I see heaven in mine? That is just the way it was Nothing could be better And nothing ever was Oh they say you can see your future Inside a glass of water The riddles and the rhymes Will I see heaven in mine? Oh Oh Oh Oh I Son, don't ask Neither half full nor empty is the glass Cling to the mast Spend your whole life living in the past Going nowhere fast So he wrote it on a wall The hollowest of halos Is no halo at all Televisions selling plastic figurines of leaders Saying nothing at all And you chime Stars in heaven align Ohhhhhhhh I Son, don't ask Neither half full or empty is the glass Cling to the mast Spend your whole life living in the past Going nowhere fast What are we drinking when were done? Glasses of water

'330537' door EvanderHel '330537' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Zona Colonial

EvanderHel

Als je met je rug naar het Paleis van Diego Columbus (inderdaad, de zoon van ...) staat, kijk je uit over een stukje van de Zona Colonial in de hoofdstad Santo Domingo. Het is hier genieten van de koloniale architectuur, maar ook de sfeer opsnuiven van lang vervlogen tijden. Er loopt een vriendelijke man rond met zijn limonade karretje, waarin een knalroze drankje zit in Coca Cola flessen (drinken is op eigen risico, ik ben verder niet aansprakelijk voor geleden schade in de maagstreek), straatverkopers proberen je een hip, rieten hoofddeksel aan te smeren. Zoiets staat altijd geweldig leuk op vakantie, maar daarna sla je op de een of andere manier best een flater ermee ;-) Toeristen mengen zich tussen de lokale bevolking, zwoegen in de brandende zon door de steile maar charmante steegjes en camera's klikken onophoudelijk...

'331833' door EvanderHel '331833' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Streetkids

EvanderHel

Schoffies. Kinderen van de straat. Hard, bedelen, misbruik, geweld, verkopen op straat, kwetsbaar en zonder bescherming. Zomaar wat kenmerken van het leven op straat van deze kinderen. En het zijn nog maar kinderen... Vaak merk ik tijdens vakanties dat veel toeristen met een grote boog om deze gasten heen lopen. Er niet naar willen kijken, want huh... eng, gevaarlijk en vies. En de meesten zijn zo blij met een beetje aandacht! Je hoeft helemaal niet persé iets bij ze te kopen. Geef wat aandacht, praat met ze, toon interesse en zet ze op de foto. Gaan ze helemaal los, want hé, hoe gekker, hoe beter. Wel iedere keer even op het scherm van de camera kijken hoe het eruit ziet, want niet goed = nog een keer. En dan hebben ze even grote lol en dikke pret. Want het is niet iedere dag lachen op straat...

'364991' door EvanderHel '364991' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Liiiiiimonaduh!

EvanderHel

Pffoei, wat een hitte in het centrum van Santo Domingo. Wel lekker dat zweten maar je krijgt er zo'n dorst van. En ook heb je wat vaker een deomomentje nodig (hoewel ik dat liever tegen sommige andere toeristen zou willen zeggen maar da's natuurlijk not done...). Terug naar de dorst dan maar. Laat ik nou geheel toevallig deze man tegen het brede lijf lopen. 'Koffie, thee (oh nee, dat had 'ie niet) en liiiiimonaduhhh!!' Ha, lekker. Maar dan komt mijn eigenste miss kieskeurig weer om de hoek kijken... jakkiebah, Pepsi. Vloeken in de kerk. 'Heeft u geen Coca Cola?' 'No, no hay' Zegt 'ie nou ei tegen me?? Beetje jammer dit. 'Heeft u dan misschien een fris sapje voor me?' 'Si, roze gummi-beren-bessensap'. Hhmmm... het ziet er behoorlijk zoet uit, het ruikt ook bijzonder zoet en volgens mij zit het 300% vol met kleurstoffen aangelengd met Bubblegum. Laat maar dan. Ik zie ook nog groene flessen en ik heb weer hoop. '7-Up?' 'No, Sprite'. Ik geef het op. Dan maar een slok uit mijn eigen waterflesje dat inmiddels het kookpunt bijna heeft bereikt. Zucht, het leven van een toerist is zo makkelijk nog niet ;-)

'327939' door EvanderHel '327939' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Gezeten bij het terra

EvanderHel

Rondom terrassen kun je je meestal makkelijk een tijdje vermaken. Hier in de hoofdstad Santo Domingo zijn er vele en het is een komen en gaan van mensen, zowel lokalen als toeristen. Sommige snellen voorbij, druk, druk, druk, anderen doen een dutje. Effe bijkletsen met de "toevallig" aanwezige schoenpoetser, bellen met je geliefde, samen aan tafel zitten en niks zeggen... alleen maar de sfeer proeven, kijken, genieten en... klikken :-)

'181866' door Fransvdg '181866' door Fransvdg

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Man met vechthaan

Fransvdg

Hanengevechten zijn hier officieel verboden. Maar pronken met je haan mag natuurlijk wel.

'337913' door EvanderHel '337913' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Driving home for...Ch

EvanderHel

I'm driving home for christmas Oh, I can't wait to see those faces I'm driving home for christmas, yeah Well I'm moving down that line And it's been so long But I will be there I sing this song To pass the time away Driving in my car Driving home for christmas It's gonna take some time But I'll get there Top to toe in tailbacks Oh, I got red lights on the road But soon there'll be a freeway Get my feet on holy ground So I sing for you Though you can't hear me When I get trough And feel you near me I am driving home for christmas Driving home for christmas With a thousand memories I take a look at the driver next to me He's just the same Just the same Top to toe in tailbacks Oh, I got red lights on the road I'm driving home for christmas, yeah Get my feet on holy ground So I sing for you Though you can't hear me When I get trough And feel you near me Driving in my car Driving home for christmas Driving home for christmas With a thousand memories

'337302' door EvanderHel '337302' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

't Zal je kind maar..

EvanderHel

Effentjes een heerlijk meezing nummertje voor op de zondagavond. Gezellig met z'n allen voor de buis. En waar kijken we dan naar? 't Schaep met de 5 Pooten :-) De humor viert hoogtij in een onvervalste Amsterdamse tongval en meezingen is verplicht! Daar gaanuh we dan! He, jeugd van Nederland, denk nou niet dat jullie lekkertjes benne Als je je eigen in de spiegel ziet, dan moet je toch erkennen Het zal je kind maar wezen, yeah yeah yeah yeah Het zal je kind maar wezen, yeah yeah yeah yeah Het zal je kind maar wezen, yeah yeah yeah yeah Het zal je kind maar wezen, yeah yeah yeah yeah Wie voelt er iets voor een commune? Wie niet? Verdwenen zijn de sex-taboes, je doet maar wat je wenst meid Ik vind zo'n juffrouw in een doorkijkbloes een zegen voor de mensheid Maar Refrein! Zolang er leven is, is 'r hoop En dope Mariuhana kan geen kwaad beweren de heren doktoren Een Beatle die aan de hashies gaat is heus nog niet verloren Nee Refrein! En datteme hippe vogels zijn, dat zalle ze weten Zo kent ik ook een kunstenaar met haar tot op z'n schouders Hij is al vijfenveertig jaar en hij leeft nog van z'n ouders Refrein! En dan zit ik aan de 200 woorden... zucht ;-)

'330350' door EvanderHel '330350' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Spelletje doen?

EvanderHel

Op de Dominicaanse Republiek is domino hét spel der spellen. Dit oeroude spelletje wordt door mannen overal op straat gespeeld en het gaat er fanatiek aan toe. Een toerist in de buurt waar we misschien kettingen of cd's aan kunnen verkopen? Niet interessant... Krasloten verkopen? Geen tijd... Alles ligt stil, want het spel is zoooo spannend :-)

'298880' door dsduppen '298880' door dsduppen

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Los tres Ojos

dsduppen

Los tres Ojos. Op weg naar Santo Domingo eerst nog even langs Los tres Ojos. Het is een zeer toeristische attractie waarbij je achter elkaar aanloopt en een zeer snelle tour krijgt. Je gaat voor de fotos en dat levert dan ook mooie plaatjes op.

'343099' door EvanderHel '343099' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

For survival

EvanderHel

Schoffies. Kinderen van de straat. Hard, bedelen, misbruik, geweld, verkopen op straat, kwetsbaar en zonder bescherming. Zomaar wat kenmerken van het leven op straat van deze kinderen. En het zijn nog maar kinderen... Vaak zitten de ouders in grote problemen en kunnen ze niet goed voor hun kinderen zorgen. Ze worden dan op de straten aan hun eigen lot overgelaten. Wat hebben ze vrienden dan hard nodig. Samen staan ze sterk, kunnen op elkaar letten en overleven, soms nog wat geintjes uithalen met toeristen. Dan hebben ze weer even gelachen. Een hard, gevaarlijk en onzeker bestaan is het, wat je geen enkel kind gunt.

'354158' door EvanderHel '354158' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Van mij!

EvanderHel

De kokosnoot heeft een dikke en groene schil. Die schil is wel twee tot drie centimeter dik. Dat is ook wel nodig want als de noot rijp is, valt 'ie van grote hoogte naar beneden. Zonder deze beschermende schil zou de noot in vele stukjes uiteenspatten! Als de kokosnoot naar beneden komt zetten wil je echt niet onder die bewuste palmboom staan... In Nederland kennen we alleen de kale, bruine vezelige kokosnoot. De noot is, om ruimte te besparen, van zijn beschermende schil ontdaan en door het liggen bruin geworden. Het rijpen van de vrucht duurt wel 12 tot 14 maanden. Na 6 maanden is de vrucht al op grootte maar de groei van vooral het vruchtvlees heeft dan nog tijd nodig. Onrijpe noten hebben geen vruchtvlees en zijn gevuld met een smaakloze waterige vloeistof. De rijpe vrucht heeft wel zo'n twee centimeter dik stevig vruchtvlees en het vruchtwater is olieachtig en zoetig. Dit meisje heeft er 2 in haar armen, stevig vast. Maar of ze er nou zo blij mee is...

'341822' door EvanderHel '341822' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Effe pauze?

EvanderHel

Op de pleinen van Santo Domino is genoeg te zien. Straatverkopers, bedelende kinderen, schoenpoetsers, mensen die het plein aanvegen, groepen mannen die domino spelen. En ook deze dame. Ze is moe, dat zie je aan haar houding. Dan ziet zo'n leeg bankje er uitnodigend uit... Maar ja, de plicht roept, het is nog geen tijd voor pauze. Dus loopt ze weer verder. En de plastic teil stond al die tijd in balans op haar hoofd.

'189069' door Fransvdg '189069' door Fransvdg

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

KOM OVER DE BRUG

Fransvdg

Pantoja is een voorstad van Santo Domingo. Aan de rand van deze plaats zag ik deze schamele brug over een klein ravijn met smeulend afval. Dit kind liep door de rook naar huis toe. Een man met zijn zoon in een rolstoel moest een heel eind omlopen omdat hij niet over deze brug kon. Echte armoede helaas. Toeristen die aan het strand blijven zien deze kant van de Dominicaanse Republiek nooit.

'184092' door Fransvdg '184092' door Fransvdg

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Vriendinnetjes

Fransvdg

Twintig kilometer buiten Santo Domingo, in KM20 Bajo Pedro Brand, kwam ik deze kinderen tegen. Ze vonden het heel leuk om even te poseren.

'210010' door Chookdee '210010' door Chookdee

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Regenboog Halo

Chookdee

De lucht deed me soms versteld staan in de Dominicaanse Republiek, maar deze regenboogkleurige halo was helemaal een verrassing! Snel camera pakken en foto's schieten!

'298106' door EvanderHel '298106' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Schoffie

EvanderHel

Overal in de stad Santo Domingo krioelt het van de straatjochies die je iets willen verkopen of gewoon lopen te bedelen. Dit ventje stond te dagdromen en ik kon het niet laten om zijn foto te nemen. Toen hij dit merkte brak de lach door op zijn gezichtje dat vol zat met litteken en kwam hij naar me toe. Ik liet zijn foto zien op mijn camera en hij vond het eerst heel raar dat hij zichzelf zag, maar toen he-le-maal geweldig en moesten zijn vriendjes ook komen kijken! Het was erg leuk om omringd door die jochies dat mee te maken. Vaak moeten mensen er niets van hebben, maar als je interesse in ze toont en de taal een beetje spreek, doet dat wonderen en kun je leuke dingen beleven met de lokale bevolking :-)

'337038' door EvanderHel '337038' door EvanderHel

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

(Ten past) 11 O'clock

EvanderHel

It's cold outside / It gets so hot in here / And the boys and girls collide / To the music in my ear / Hear the children crying / And they know it's time to go / I hear the children crying / Take me home / A painted face / And I know we haven't long / We thought that we had the answers / It was the questions we had wrong / Hear the children crying / And I know it's time to go......... een triest lied van een geweldige band waar ik fan van ben. Bij het zien van deze klok kwam dit nummer in me op, maaaaarrrrrrr om het wat luchtiger af te sluiten: weest allen gerust, ik heb niet gewacht tot het 4 uur was en er nog een foto van gemaakt, dus ik zal jullie niet "verblijden" met het grote 4 uur Cup a Soup lied ;-)

'250454' door Hleeuwen '250454' door Hleeuwen

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Santo domingo

Hleeuwen

In de oude stad van Santo Domingo in de dominicaanse republiek bevinden zich enkele oude forten en pleinen. Op deze foto een verkoper van cocosnoten

'170489' door Annettoz '170489' door Annettoz

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Stroomstoring

Annettoz

Als er een kabeltje knapt, wordt er gewoon een nieuwe aangeknoopt. Net zolang tot het een grote chaos is en niemand meer weet waar hi het moet zoeken als ergens de stroom uitvalt.

'181422' door Fransvdg '181422' door Fransvdg

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

De koekenbakker

Fransvdg

Deze man verkoopt zijn zakken koek vanaf zijn brommer. Met zo'n mobiele winkel kun je vast meer klanten blij maken.

'184438' door Fransvdg '184438' door Fransvdg

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Dominicaanse RepubliekSanto Domingo

Doorkijkje onder het.

Fransvdg

Armoede wordt bijna sfeervol als je een leuk doorkijkje vindt.....Deze foto heb ik gemaakt in Pantoja, een voorstad van Santo Domingo.