Dominicaanse Republiek feestdagen en festivals

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Dominicaanse Republiek, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

21 januari – Dia de la Altagracia
Nationale feestdag waarop de beschermheilige van de bevolking, Onze-Lieve-Vrouw van Altagracia, wordt herdacht.

26 januari – Geboortedag van Duarte
Op deze dag wordt de geboortedag van Juan Pablo Duarte gevierd. Dit was een voorvechter van de onafhankelijkheid voor de Spaanssprekende bevolking en was een vader des vaderlands.

27 februari – Onafhankelijkheidsdag
Op deze dag viert de Dominicaanse Republiek haar onafhankelijkheid. In 1844 scheidden de Dominicanen zich af van Haïti en daarmee van de Franse overheersing.

16 augustus – Dag van de herovering
Gedenkdag van de restauratie van de republiek.

24 september – Virgen de las Mercedes
Een nationale feestdag ter ere van Maria, die door Dominicanen ‘Nuestra Señora de Mercedes’ wordt genoemd.

5 november – Dag van de constitutie

25 december – Kerstmis

In februari wordt er carnaval gevierd wat hier een heel groot feest is. De inwoners leven hier vaak al weken van tevoren naartoe. De festiviteiten bereiken een hoogtepunt op Onafhankelijkheidsdag. In juli is er een festival van de Merengue.

Verder worden christelijke feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren ieder jaar op een andere datum gevierd. Er is geen Tweede Paas- Pinkster- en Kerstdag.

Informatie over Dominicaanse Republiek

Meer Dominicaanse Republiek inspiratie

De naam Punta Cana is afgeleid van de punt van het eiland waar veel suikerriet (cana) groeit en ligt in het gebied dat als eerste het gehele jaar voorzien we...

>>

Een excursie naar Paradise Island brengt je naar een zandbank van fijn wit zand. Vanaf deze vrij kleine plek niet ver van de kust kun je snorkelen of duiken....

>>

Op het schiereiland Samana kun je nog echte bountystranden vinden. Huur een quad en ga met een gids op pad. Die kan je naar de mooiste ongerepte stranden bre...

>>