Cibao

De Cibao bestaat uit drie geografische regio's. Cibao in het noordwesten is daar een van. Het is een Taíno woord en betekent letterlijk 'gebied met veel rotsen'. Het werd oorspronkelijk gebruikt voor als benaming voor de bergen van de Cordillera Central. Onder andere de Silver Coast ligt in de Cibao.

Informatie over Cibao

Beste foto's & tips van Cibao

'181580' door Sharon81 '181580' door Sharon81

Dominicaanse RepubliekCibao

Dominicaanse RepubliekCibao

Bootje

Sharon81

Dit prachtige plaatje heb ik geschoten op een typisch Dominicaans strandje tussen Cibao en de Noordwestkust. Het leuke is dat deze stranden niet bezaaid zijn met toeristen en dat je er nog wat van authentieke Dominicaanse leven kunt zien. In de weekenden komen de Dominicaanse families naar deze stranden om te relaxen.

'378041' door MiaSpierings '378041' door MiaSpierings

Dominicaanse RepubliekCibao

Dominicaanse RepubliekCibao

Wirwar van...electric

MiaSpierings

In het kleurrijke straatbeeld van Cabarete viel mij steeds de wirwar van electriciteitskabels op. Alles lijkt met elkaar verbonden. Maar blijkbaar werkt het toch. Achter deze kleurrijke verkoop stalletjes lijken de kabels als een soort spagetti om de palen te kronkelen.

'346648' door MiaSpierings '346648' door MiaSpierings

Dominicaanse RepubliekCibao

Dominicaanse RepubliekCibao

Kitesurfen bij...Caba

MiaSpierings

Het strand van Cabarete is niet alleen geschikt om te zonnen. De wind en de golven zorgen voor prima omstandigheden voor surfers en kite surfers.

Laat kaart zien