Dominicaanse Republiek

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Dominicaanse Republiek image

dag 1 van de Cruise, Catalina Island

Dominicaanse Republiek
Noord en Midden Amerika
Liesbethstove

dag 1 van de Cruise, Catalina Island

Dinsdag 14 februari 2017, Catalina Island

Best aardig geslapen, zeker nadat we de balkondeur open hadden gezet. Om zeven uur ’s ochtends vertrok de boot naar een onbewoond eilandje voor de kust bij La Romana. Ongeveer twee uur varen.

Ontbijt. De boot is onrustig, tenminste zijn bevolking. De helft bestaat uit Frans sprekende negers die ietwat verdwaasd om zich heen kijken en telkens pal voor je stoppen. Ze komen van de regio van Martinique (ik heb het gevraagd), een van de eilanden die we op de cruise gaan aandoen. De andere helft zijn Fransen en Italianen, die op zich al altijd overal in de weg lopen. En her en der een verdwaalde Nederlander en Zweed. Maar, zoals ik al schreef, je hoeft ze (na het ontbijt) niet tegen te komen.

Vanaf negen uur ’s ochtends kon je met een sloep naar het eilandje. Omdat iedereen tegelijk wilde, hebben we ons nog even teruggetrokken op ons balkon en genoten van de zon en het uitzicht. Rond half elf hebben we ons in de strijd gegooid, een nummertje gehaald en zijn we naar het eilandje gegaan. Dat liep wonderwel soepel allemaal. Moet je je voorstellen dat 3600 mensen allemaal met een bootje waar ongeveer 100 mensen in kunnen zo snel mogelijk van boord willen!

O ja, vergeten te pakken, zonnebril en zonnehoed. Op St. Maarten kopen dus.

Het prachtige strand van Catalina Island bleek verdeeld in stukken voor verschillende (cruise) ondernemingen. Wij landden (uiteraard) op het stukje van de Costa Cruises. Een soort all inclusive verlengstuk van de boot, afgezet met hekken. Een rondje om het eiland lopen zoals we ons voorgenomen hadden, zat er dus niet in. Dan maar een schaduwplekje zoeken en ons neervlijen op een daar voor ons neergezette strandstoel.
We ontdekten dat de drankjes op het eiland in ons drankenpakket zitten en dat er een lunch werd verzorgd. En verder was er dus niets. Eigenlijk ideaal om bij te komen van de reis en dat hebben we ook gedaan dan. Heerlijk in de zon gezeten en (het korte stukje dat ons gegund was) langs het strand gewandeld.

Nu douchen, de drill inhalen en het casino inspecteren. Morgen gaan we echt de eilanden ontdekken, #zinin ;).

Foto's

52269.jpg
52269.jpg
Liesbethstove
ef308.jpg
ef308.jpg
Liesbethstove