Portsmouth reisblogs

Van een steiger en scheepswrakken

corneliev was er (tot 25 mrt 2009) Gepost op 19 jan 110 reacties

Je ziet er helemaal niets van... maar rechts van deze steiger [zie foto's], of wat er nog van over is, zit vlak onder het wateroppervlak een groot rif. Zo prachtig als het is om boven te snorkelen, zo gevaarlijk is het voor nietsvermoedende schepen. Want het water lijkt zo rimpelloos kalm zonder enige golfslag, je ziet er werkelijk niets van. Zelfs met een dinghy zou je het rif kunnen raken of de schroef er tegenaan schuren. Gelukkig staat zoiets dan weer wel op een goeie zeekaart. Die hier van onmisbare waarde is.

De steiger is door een van de laatste orkanen nagenoeg verwoest. Het tekent de soms fragiele leefomstandigheden in een land als Dominica. Wat met moeite wordt opgebouwd kan door natuurgeweld in een klap verloren gaan. Met een beetje pech kan je weer van voor af aan beginnen. Iets waar bijvoorbeeld ook de bananenoogst onder te lijden heeft.

Een paar kilometer verderop richting Portsmouth ligt al jaren een rijtje scheepswrakken voor de kust. In een storm vergaan, maar de middelen zijn er niet om de schepen fatsoenlijk te bergen. Dus getuigen zij hier, net als de restanten van de steiger, van de kracht van de elementen die zich in dit gebied laten gelden.

corneliev Positie 27724 (0 p.) Lid sinds 17-01-2011 Foto's en tips: 19 Blogs: 5 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
de steiger bij portsmouth die nu onbruikbaar is
blogfoto nr. 2
en ontoegankelijk verklaard
blogfoto nr. 3
scheepswrakken voor de kust, geen geld om ze te bergen
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

En dan moet je nog zien thuis te komen
4 13
Gepost op 19 januari
Dominica Portsmouth
Het verhaal van de kreeft
4 0
Gepost op 19 januari
Saint Vincent en de Grenadines

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.