Atlantische kust

'493662' door Thieskes '493662' door Thieskes

DominicaAtlantische kust

DominicaAtlantische kust

Straatbeeld in...Cali

Thieskes

Ondanks dat Dominica geen groot eiland is, is het aan te raden op meerdere plekken te verblijven. De wegen zijn er namelijk erg bochtig, steil en smal waardoor je veel reistijd kwijt bent. Je kunt je tijd bijvoorbeeld verdelen over Calibishie, een rustig plaatsje aan de oostkust niet ver van het vliegveld en Roseau Valley van waaruit je prachtige wandelingen kunt maken.

'159485' door fbdijkstra '159485' door fbdijkstra

DominicaAtlantische kust

DominicaAtlantische kust

Weg langs de...Atlant

fbdijkstra

De weg die voert van de Atlantische kust naar het gebied van die Carib-indianen.

'218942' door Pleuni '218942' door Pleuni

DominicaAtlantische kust

DominicaAtlantische kust

Grappig vogeltje

Pleuni

Dit is een grappig vogeltje wat steeds van ons bord wilde komen eten. En elke keer op het moment dat ik een foto wilde maken, maakte hij een klein sprongetje als hij het lampje van mijn flits zag.

'533828' door WenDyon '533828' door WenDyon

DominicaAtlantische kust

DominicaAtlantische kust

Just a random day in.

WenDyon

'Dominica'. 'Ojah? Het Dominicaanse Republiek lijkt mij ook mooi!'. 'Nee, niet het Dominicaanse Republiek. Do-mi-ni-ca'. 'Ow..waar ligt dat dan??' 'Het Caribisch gebied!' Serieus, ik had er ook nog nooit van gehoord. Tot ik in de Columbus een mooie reportage las over dit nog relatief onbekend Caribische eiland. Zon, warmte en...nog ongerepte natuur!! Rugzak op, tent mee en gaan met die banaan :D

'1102290' door silver '1102290' door silver

DominicaAtlantische kust

DominicaAtlantische kust

Buiten de paden

silver

Als het dan een toch buiten de gebaande paden moet dan kies ik voor Dominica. Een pracht klein eiland gelegen tussen Martinique en Guadeloupe. Niet echt toeristisch ondanks dat er cruiseschepen aanleggen. De passagiers rijden een paar uurtjes rond in een jeep maar blijven in een klein hoekje. Ben je aan de boven kant, ruw weg in de regio van het vliegveld dan is het heel rustig. Met een auto rond rijden gat heel goed er is amper verkeer. Alleen borden die je een richting aangeven zijn ook zelden te vinden. Heb je een strand gevonden dan is de kans groot dat je niemand tegenkomt. Wij bezochten diverse stranden maar zijn op 2 dagen strand niemand tegen gekomen. Heerlijk genieten van de prachtige lege stranden en je helemaal Remie voelen. De weg naar die stranden is vaak moeilijk te vinden. Gewoon een pad volgen dat naar beneden gaat en hopen dat het goed komt. Wij waren heel blij met onze 4wheel drive :-). Maar als het lukt dan heb je ook wat. Dominica is nog echt van het ongebaande pad.