Dominica

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter Silver

Door het tropisch regenwoud kronkelen riviertjes die veranderen in watervallen. Bontgekleurde vogels fluiten er op los tussen de meterhoge varens, lianen en woudreuzen. Na drie uur klimmen, zweten, dalen en glibberen vormt een surrealistisch schouwspel het decor. Uit spleten en gaten in het vulkanische gebergte stijgen slierten hete gas op, ruikend naar rotte eieren. Spontaan ontsprongen heetwaterbronnen brengen waterstroompjes tot het kookpunt. En boven op de berg ligt het op een na grootste kokende meer ter wereld aan je voeten, een met borrelend water gevulde krater. Dat is Dominica, een en al avontuur.

Dit eiland in de Caribische Zee ligt ten zuiden van Guadeloupe en ten noorden van Martinique. Het behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Op 3 november 1493 werd Dominica door Columbus ontdekt. Dit was een zondag (dies domenica in het Latijn), vandaar de naam van het eiland.

Op geologisch gebied maakt Dominica deel uit van een vulkanenreeks van de Kleine Antillen. Al een paar duizend jaar zijn er geen vulkaanuitbarstingen meer geweest, maar wel kent Dominica een aantal slapende vulkanen. Zes om precies te zijn.

Het hoogste punt van het eiland is de Morne Diablotins, gelegen in het Morne Trois Pitons Nationaal Park. De top van deze berg ligt op 1447 meter boven het zeeniveau.

Walvissen spotten behoort tot een aantrekkelijke activiteit op Dominica. Het is hier niet zo moeilijk om deze grote, logge beesten te vinden. Ga mee met een boottochtje en je zult ze geheid tegenkomen. Er zijn diverse touroperators die walvistochten aanbieden. Maar ook duiken of snorkelen mag natuurlijk niet ontbreken als je op een eiland in de Cariben bent. Je ziet een onaangetast onderwaterleven met mooie koralen, zeepaardjes en zeldzame vissen.

Relax aan het strand, onderneem avontuurlijke activiteiten, maak een mooie wandeling of geniet van het culturele leven op Dominica. De mogelijkheden zijn hier oneindig.

Informatie over Dominica

Populaire highlights van Dominica

Alle highlights van Dominica

Beste foto's & tips van Dominica

geen idee welke maar bijzondere en prachtige tropische bloemen en planten overal zoals deze. oh, is dit niet genoeg woorden???? ik heb er niet meer over te v...

>>

Dominica is je bewegen van het ene water naar het andere en daar tussen is groen, groen en nog eens groen. Overal waar we ook maar even de benen strekten w...

>>

Na een uurtje door life intratuin wandelen (nergens hangen prijskaartjes aan) kom je bij de eerste van 2 watervallen van Spanny water fall. De wandeling zeke...

>>

Praktische informatie over Dominica

Kaart van Dominica en omgeving

Laatste Dominica Artikelen

Met onze reisgids Dominica ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Handige Tips
##De 5 beste accommodaties in Dominica

15 jul 2016, Authentieke en duurzame slaapplekken in Dominica volgens de redactie van Columbus Travel. Prijzen op basis van tweepersoonskamer/ huisje, tenzij anders vermeld.

0
Reportage
##De bijzonderste activiteiten in Dominica

12 jul 2016, Op het Caribische eiland Dominica zijn misschien geen parelwitte stranden of luxe restaurants te zien, maar je vindt er daarentegen wel vulkanen, rivieren, watervallen en een prachtig wandel- en duikparadijs. 13 tips voor de meest bijzondere activ...

0
Blog
Call me Sexy Bones

07 apr 2016, In Dominica ontmoet Louise ten Have een bijzondere man. Hij is een Kalinago-indiaan, medicijnman en kunstenaar. Maak kennis met Sexy Bones.

2