Zuidoost Cuba reisblogs

ijs eten met hindernissen

A.Verleg was er (tot 04 mei 2008) Gepost op 19 nov 101 reacties

We hadden die dag niet zo veel zin meer om verder te rijden en besloten een Casa Particular te zoeken in Bayamo, uiteindelijk werd het een hotel midden in het centrum, op het centrale Plaza Major. we hadden een hele dag voor ons. Nadat we spullen op de kamer hadden gezet zijn we maar eens op verkenning uitgegaan, het zou een verbazingwekkende wandeling worden, een wandeling met ijs als bindmiddel. Aangezien we beiden dol op ijs zijn moesten we alles gewoon uitproberen.
Eerst maar eens een verkennende wandeling door het centrum. Er is hier een mooie winkelstraat, geen auto's, alles prachtig betegeld en veel "kunst" op straat.
Op een van de hoekjes was een echte ijssalon, maar een met een lange rij buiten de deur. We keken elkaar aan, doen we het, sluiten we gewoon aan en wachten op ijs, iedereen deed precies zo, wachten, wachten wachten op een ijsco, geen probleem.
Na een half uur waren wij aan de beurt. Een voor een werden we de kale koude ruimte ingestuurd. Geglazuurde tegeltjes, wit, aan de muur, ijzeren stoeltjes met kunststof tafeltjes en wc rollen als servetten op de tafel en vreemd genoeg vele vliegen die van de kou hielden. We hadden de keuze uit wel twee soorten ijs. Maar voor omgerekend een kwartje kreeg je dan ook bijna een tafel vol ijs, in mooie glazen bakken. Klaar, glazen schaaltjes inleveren voor de wachtenden voor de deur.
Na enkele uren slenteren en na ons avondeten een paar uur later maar weer het centrum in. Een lange rij mensen viel on deze keer op. Allemaal hadden ze we l iets van een beker, kom, schaal of opengesneden frisdrank blikje bij zich.
daar moesten we meer van weten. En wat verkochten ze er; ijs enorme hoeveelheden ijs. De truc hier was naast het lange vrolijke wachten dat je je eigen beker moest meenemen of gewoon meer betalen. Wij hadden niets bij ons en dus werd de enorme hoeveelheid ijs in een kartonnen frietzak gepropt, met als gevolg dat het ijs uiteindelijk over onze onderarmen droop.
Nou het wachten en de extra centjes waren meer dan de moeite waard, voldaan doken we met een volle ijsbuik ons mandje in.

A.Verleg Positie 145 (6710 p.) Lid sinds 28-11-2007 Foto's en tips: 4736 Blogs: 24 Fans: 10
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gapen naar de sterren
4 13
Gepost op 14 februari
Chili El Norte Chico
gezellig en zeer smerig
1 8
Gepost op 11 februari
Tibet Samye
akelig bezoek
0 3
Gepost op 01 februari
Namibië Centraal Namibie

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Grappig! Heb je geen buikpijn gekregen?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.