Zuidoost Cuba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bedrijvigheid in Manzanillo

Zuidoost Cuba,
Cuba


Na een mooie en lange dag rijden langs de zuidoost kust van Cuba komen we aan in de grotere stad Manzanillo. wegens het embargo door de US president is de aanvoer van levensmiddelen en benzine tot een minimum beperkt. Met opgelucht hart kunnen we eindelijk onze dorstige tank weer volgooien met de broodnodige brandstof. Vermoeid maar voldaan parkeren we onze huurauto bij de geweldige casa particular. Even relaxen om dan het stadje te bezichtigen in het al snel spaarzamer wordend licht. Op het moment dat we op het centrale plein, parc Cespedes komen, kleurt de lucht paarsroze. Er zijn festiviteiten aan de gang, van livemuziek tot dineren op straat. Vooral voor de kinderen is er veel te beleven. Races met karts en rondritjes met een met gekleurd licht versierde geitenkar.
We nemen plaats op een van de vele betonnen bankjes die het park rijk is en we geven onze ogen de kost met alles wat er langskomt en gaat. Vooral de in het oog springende stenen Moorse muziekkiosk.

Manzanillo's central square is notable for its priceless glorieta (gazebo), an imitation of the Patio de los Leones in Spain's Alhambra, where Moorish mosaics, a scalloped cupola and arabesque columns set off a theme that's replicated elsewhere.
Bron: https://www.lonelyplanet.com/cuba/manzanillo/attractions/parque-cespedes/a/poi-sig/1334713/1315123