Zuidoost Cuba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuidoost Cuba image

Zuidoost Cuba

Zuidoost Cuba
Cuba
Veerel

Rondreis Oost-Cuba: Peso's

Goed geslapen van 22.00 tot 7.00! Lekker ontbijt en dan was het tijd om te gaan rijden. Eerst aan Holguin een tankstation gezocht, in het eerste hadden ze geen "speciaal" maar ze wezen wel de weg naar een goede. Dan konden we echt aan onze trip beginnen. We vertrokken richting Bayamo, daar hebben we wat rondgewandeld om daarna richting Manzanillo te rijden. We hadden ondervonden dat het wel handig was om niet alleen CUC (toeristisch) geld te hebben maar ook Pesos (bewoners).
Dus we gingen proberen te wisselen, dat kan in een Cadeca of op straat. In Manzanillo sprak er onmiddellijk iemand ons aan om te wisselen, zo gezegd zo gedaan! Voor 20 CUC hadden we 200 Peso, daarmee kochten we een grote zak knoflookchips van 21peso en 2 blikjes sprite voor 20 peso. Das in totaal voor 1,45€!! Dan ging onze rit verder door naar Santo Domingo waar ons volgende hotel is. Toen we na wat km's de straat richting Santo Domingo wilden inslaan bleek dat een zandweggetje te zijn... We besloten terug te draaien om via Manzanillo en Yara richting Bartolome Maso te rijden. Van hieruit was het volgens de kaart maar een klein stukje geen hoofdweg ;)
Inderdaad vanaf hier was het nog een 30tal minuten door de bergen over redelijke weg. In hotel "Villa Santo Domingo" zaten we weer in hutjes (cabana's), het onze stond tegen de rivier, aan de overkant van het riviertje gebergte! Het diner was spijtig genoeg niet zo lekker.
's Avonds begon het te regenen...