Trinidad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kroegpraat

Trinidad,
Cuba


Met een huurauto rijden we Cuba rond. Het is een speciale ervaring om over de brede snelweg te rijden, zonder belijning en met de nodige kuilen in de weg. We passeren fietsers, paard en wagens en soms zelfs een wandelaar. Je weg zoeken is ook niet zo eenvoudig, want bewegwijzering ontbreekt veelal.
Op elke hoek van een straat staan mensen te wachten en zij willen graag een lift naar hun werk of om boodschappen te gaan doen. De eigen bevolking heeft zo weinig auto's in bezit dat er een cultuur is ontstaan om altijd lifters mee te nemen, ook al is het in een laadbak van een vrachtwagen. Wij passen ons bij dit gebruik aan en nemen menig lifter mee. Alleen op het verzoek om ook een levend varken mee te nemen, zeggen we nadrukkelijk NEE.

Trinidad is een prachtig historisch stadje en vooral aan het einde van de middag hangt hier een heerlijk sfeertje, versterkt door een mooi avondlicht, waardoor de gekleurde huizen iets heel warms uitstralen.
Bij de bar La Luna treffen we deze twee mannen die na het werk even wat ontspanning zoeken en met elkaar staan te kletsen. Een grappig gezicht dat de ene man op zijn paard naar de bar komt, met de sporen nog aan zijn laarzen......