Trinidad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Trinidad image

Trinidad

Trinidad
Cuba
Vvanderbiezen

Trinidad 16 + 17 /01/2013

16/01 We rijden door naar Trinidad waar we voor de zekerheid een hotel hadden geboekt. Dit voor het geval dat de casas niet zouden lukken. Het is echter heel makkelijk om dit te regelen en de accomodatie is vaak leuker dan een hotel. Het eerste dat opvalt is dat Trinidad veel kasseien kent. Wij slapen in Las Cuevas. Het ontbijt en avond eten worden aangeboden in de vorm van een buffet. Op zich niet heel bijzonder.

Tussen de middag eten we in restaurant El Jigüe. Hier is de Pollo al Jigue voor 4,95 de specialiteit van het huis. Het is spaghetti met tomatensaus, kip en gegratineerde kaas. Ik mag geen kaas dus vriendlief krijgt een dubbele portie. De aangeraden spaanse wijn (legitimo tinto) in het menu is zeer lekker, 3 cuc per glas. De chef zong voor een groep toeristen toen wij binnenkwamen.

17/01 trinidad lijken niet blij met toeristen, noodzakelijk kwaad, melkkoe. Leuk marktje met soms heel mooi handgemaakt houtwerk, haakwerk (kleedjes, babyschoentjes) maar ook kunst en sieraden. Redelijk onderhandelen over prijs, maar niet extreem (paar cuc). Trinidad is duidelijk een oude stad, 3e na barracoa en bayamo. Lastig voor mensen die slecht ter been zijn.
We bezoeken Parque el cubano per paard (kan ook wandelen). Bij een toeristenbureau kost je dit 20 cuc, in de stad 10 cuc. Toegangskosten park à 6,50 komen hier nog bij. Vraag ernaar (deal inclusief voor 15 cuc mogelijk). De waterval waar je kunt zwemmen is de moeite waard. 


Tip 1: Neem hier zeker een casa (veel keus) en geen hotel.
Tip 2: Topes de collantes kent veel mogelijkheden (jeep, wandelen met gids in verschillende gradaties) naar verschillende locaties waaronder watervallen. Kom vroeg, na 15 uur is geen tocht meer mogelijk. Op eigen houtje kun je zelf hele mooie watervallen bezoeken.

Tip 3: Op het hoogste punt nabij hotel Las Cuevas staat een soort televisietoren. Het is een klim van 1 km vanaf las cuevas hotel. Een aardige man liet ons op het dak met een panoramisch uitzicht.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.