Cuba reviews

Kies een categorie

Regio
Stad
Highlight
Architectuur
Historie
Museum
9
Cuba
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
SvanGeffen was hier in november 2013

Cuba, echt een top land! Ben er geweest in 2013. Net voordat Cuba de contacten met Amerika weer aanhaalden. Een ontzettend mooi en gastvrij land. Vooral de oude auto's en kleurrijke huizen maken het af. Niet alleen is Cuba mooi om de auto's en sigaren, ook om de diversiteit. Zo kun je er aan terecht voor het mooie strand, de mooie steden maar ook voor de mooie natuur en zelfs een regenwoud. Echte aanrader!

Gastvrij Mooi weer Authentiek
Weinig bereik met telefoon
Review geplaatst op 07 december, 2017 Land
9
Cuba
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
JaSing was hier in mei 2017

Cuba is beschadigd door Irma, storm schade is het oosten, schade aan de resort op de eilanden in het noorden (die worden gerestoreerd al maar zijn tot 1 decmeber gesloten) varadero heeft schade, sommige veel andere niet maar word intussen ook hersteld, verschillende hotels zijn open andere pas eind november. De rest van het land heeft wat stormschade maar is al gerepareerd. Bij een orkaan is Cuba het veiligste land want die organsieren (dankzij het systeem) de evacuatie van toeristen (35.000) is een dag en 700 tot 900.000 inwoners naar een veuielige plek in 2 dagen....(kijk eens naar Florida!) De opmerking van veiligheidsrisico slaat op de criminaliteit is complete onzin.

trotse bevolking die hard werkt om het op te
tijdelijke wat schade die weer snel gereparee
Review geplaatst op 15 september, 2017 Land
10
Cuba
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
AnsvH was hier in maart 2015

Cuba is een van die laatste plekjes op aarde waar je nog het gevoel kunt hebben van terug in de tijd reizen. Een heerlijk klimaat en een lieve en vrolijke bevolking. Een prachtig land waar reclame, internet en social media gelukkig nog beperkt aanwezig zijn en waar het massatoerisme nóg niet is doorgedrongen. Een land voor degenen die ultieme ontspanning zoeken door te relaxen op prachtige stranden en/of cultuur op te snuiven in een land waar je nog het gevoel hebt dat consumptie niet alles is wat de klok slaat. Het is een land dat een gevoel van nostalgie opwekt waar je met heimwee aan terug blijft denken.

Prachtig land vol tegenstellingen.
Geen
Review geplaatst op 14 augustus, 2017 Land
8
Cienfuegos (Cuba)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
arialente was hier in februari 2017

Cienfuegos was de rijkste stad van Cuba die ik gezien heb: meer winkels, meer mobieltjes op straat, kortom meer welvaart dan in andere steden, vooral door de welvaart van de suikerplantages in de omgeving. Het was ook minder toeristisch dan bijvoorbeeld Trinidad.

niet heel toeristisch
geen
Review geplaatst op 15 mei, 2017 Highlight
8
Trinidad (Cuba)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
RobHoekstra was hier in juni 2015

Trinidad is een prachtig koloniaal stadje aan de Caraïbische zee in het zuiden van Cuba. Vanaf de noordkust is het een paar uurtjes rijden. Het centrum is niet groot en gemakkelijk per voet te bekijken. Als je mazzel hebt wordt je er zo nu en dan getrakteerd op wat live muziek. Scoor ergens een lekker cocktailtje en ontspan op een bankje aan het plaza Mayor. Een heerlijk plaatsje.

Gezellig sfeertje Mooi onderhouden centrum Heerlijke en goedkope rum cola
Pittig stukje rijden vanaf de noordkust Snikheet overdag
Review geplaatst op 15 mei, 2017 Stad
8
Cuba
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
CubaReisSpecialist was hier in januari 2017

Camague is een mooie rustige stad die steeds meer in trek komt bij de toeristen. Vroeger was het alleen een stop om te overnachte op door reis naar Santiago de Cuba.Maar tegenwoordig verblijven mensen 2 soms 3 nachten. Vele mooie pleinen div kerken en mooie gebouwen. Er zijn vele goede restaurants en veel muziek in de gehele stad. Een winkelstraat van zeker 1 km lang. Casa's Holanda in Cuba. Diverse Nederlanders hebben B&B op Cuba en er komen er steeds meer bij. Casa Holanda in Camaguey Casa Holandes in Trinidad Casa Delft Azul Varadero Ook is er een Nederlandse gids/chauffeur op Cuba voor een complete rondreis. Bij interesse neem dan contact op met Cubareis in Zwijndrecht

Spreken Nederlands en goeie info
Ligt in midden Cuba
Review geplaatst op 03 mei, 2017 Land
9
Trinidad (Cuba)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
arialente was hier in februari 2017

Prachtige stad. Valt erg mee vond ik qua toeristen. Natuurlijk zijn die er wel, maar prachtige enthousiaste bandjes gezien en gehoord (wat later nog best tegen viel).

prachtige kleuren
geen
Review geplaatst op 13 april, 2017 Stad
9
West-Cuba (Cuba)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
arialente was hier in februari 2017

We hebben een prachtige reis gemaakt door West-Cuba. Genieten van de mensen (je blijft fotograferen), auto's (je blijft fotograferen) en het land zelf mét de tabaksplantages (je blijft fotograferen).

warm, gastvrij, super
geen
Review geplaatst op 13 april, 2017 Regio
10
Cuba
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
susanvandooren was hier in november 2014

Een land wat nog niet vol is met toeristen (behalve op Varadero, maar dat is niet het echte Cuba) Mooie oude auto's, overal muziek op straat, kleurige gebouwen en vriendelijke mensen. Rondreis gedaan door heel Cuba. Wij vonden het prachtig.

muziek overal mooie oude auto's authentiek mooie gebouwen
Varadero is hel toeristisch je kunt niet pinnen, wel geld wisselen
Review geplaatst op 15 februari, 2017 Land
10
Havana omgeving (Cuba)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
Hanmuets was hier in februari 2017

een fantastische bestemming, overal is er muziek en hangt er een heerlijke sfeer. ja de gebouwen en auto's zien er wat vervallen uit maar dat is juist de charme. Geniet nu het nog kan van dit prachtige land

originaliteit
duur
Review geplaatst op 12 februari, 2017 Regio