Cuba reviews

9
Cuba
JaSing was hier 15 mrt 2018
Cuba is beschadigd door Irma, storm schade is het oosten, schade aan de resort op de eilanden in het noorden (die worden gerestoreerd al maar zijn tot 1 decmeber gesloten) varadero heeft schade, sommige veel andere niet maar word intussen ook hersteld, verschillende hotels zijn open andere pas eind november. De rest van het land heeft wat stormschade maar is al gerepareerd. Bij een orkaan is Cuba het veiligste land want die organsieren (dankzij het systeem) de evacuatie van toeristen (35.000) is een dag en 700 tot 900.000 inwoners naar een veuielige plek in 2 dagen....(kijk eens naar Florida!) De opmerking van veiligheidsrisico slaat op de criminaliteit is complete onzin.
Land
  • trotse bevolking die hard werkt om het op te
  • tijdelijke wat schade die weer snel gereparee
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Cuba Trinidad
RobHoekstra was hier 01 jun 2015
Trinidad is een prachtig koloniaal stadje aan de Caraïbische zee in het zuiden van Cuba. Vanaf de noordkust is het een paar uurtjes rijden. Het centrum is niet groot en gemakkelijk per voet te bekijken. Als je mazzel hebt wordt je er zo nu en dan getrakteerd op wat live muziek. Scoor ergens een lekker cocktailtje en ontspan op een bankje aan het plaza Mayor. Een heerlijk plaatsje.
Stad
  • Gezellig sfeertje
  • Mooi onderhouden centrum
  • Heerlijke en goedkope rum cola
  • Pittig stukje rijden vanaf de noordkust
  • Snikheet overdag
Review geplaatst op 2017-05-15
9
Cuba
Jules was hier 15 mrt 2018
Baracoa:, sol, ron y musica. We rijden door metershoge suikerrietvelden in El Oriente, het oosten van Cuba. Bij Moa liggen immense fabriekscomplexen, gezegend met metershoge afbeeldingen van Che Geuvara op de muren. In Baracoa verblijven we in een casa particolar. Er hangt een zwoele warmte in het stadje. als we na het eten het kleine centrum binnen lopen. Het geluid van zinderende Cubaanse muziek komt ons tegemoet. Caribische ritmes zwepen de massa op. Overal staan mensen te swingen, iets wat elke Cubaan lijkt te doen, als zij de klanken van salsa, rumba en mambo horen. We belanden via een aantal nauwe straatjes en een lange stenen trap boven op een heuvel, waar honderden Cubanen staan te dansen op disco en Cubaanse muziek. Cubaanse vrouwen en sensualiteit lijken een synoniem. Al spoedig staan wij net zo enthousiast mee te dansen. De sonmuziek, een voorloper van salsa, lijkt een onophoudelijk ritme te kennen. Hoewel onze heupbewegingen verraden dat wij zijn opgegroeid in een land met boerenkool en worst en onze lichaamstaal eerder op de Paralympics thuishoort, is onze stemming er niet minder om. Uren later belanden we in een andere feesttent waar we voor een paar dollar een fles Habana ron, rum uit Havana, kopen. Dit doen de Cubanen zelf ook, een fles rum en een paar blikjes cola erbij en het feest kan beginnen. Met een fles rum maak je snel vrienden
Land
  • Gastvrijheid
  • Unieke sfeer
  • Nauwelijks toeristen
  • Paradijselijke omgeving
  • Spotgoedkoop
  • Ver van de gebaande paden.
  • Behoefte om terug te keren.
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Cuba Baracoa
HenkVanetie was hier 01 jun 2015
Baracoa een bijzondere stad in Cuba. De meest oostelijke plaats van Cuba. Het is een wel wat uit de route, maar de weg daar naar toe is een weg die je niet snel zal vergeten, mooie uitzichten maar je moet goed opletten ! op El Yunque de Baracoa een 589 meter hoge tafelberg daar loopt deze weg over heen met zeer veel kronkelige bochten. Dus ik zou zeggen opletten ! Baracoa is de stad waar Columbus als eerste voet op land Cuba zette. Een leuk stadje met mooie oude vervallen houten huisjes en deuren. Een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de kathedraal Nuestra Señora de la Asunción .
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Oude vervallen huizen
  • Let op oplichters
Review geplaatst op 2016-12-09
9
Cuba
aticketto was hier 09 mrt 2018
Cementerio de Cristobal Colon in Havana is een begraafplaats die je eigenlijk niet mag overslaan. De toegangspoort is al indrukwekkend en is in Grieks-Romeinse stijl. Hier wordt ook de entree geïnd maar of het een lucratief handeltje of gewoon standaard is onbekend. Hier is ook een plattegrondje te verkrijgen maar op internet (of in een reisgids, bijvoorbeeld Capitool) zijn ook plattegronden te vinden voor de highlights. Er wordt geschat dat de begraafplaats meer dan 500 grote mausolea, kapellen en familiegewelven heeft. Inmiddels heeft deze plek meer dan 800.000 graven en liggen er 1 miljoen mensen. Dwars door de begraafplaats loopt een weg dus je moet wel uitkijken dat je niet omver gereden wordt door auto’s en bussen. Met gemak ben je zo 2 uur verder en dan heb je nog niet alles gezien. Op loopafstand (20 minuten) kun je ook José Martí Memorial bezoeken. Beide plekken liggen namelijk op vrij grote afstand van het oude centrum.
Land
  • Indrukwekkende plek
  • Monument voor brandweerlieden
  • Toeganspoort "poort van vrede"
  • ver van het centrum
Review geplaatst op 2018-03-09
9
Cuba
SvanGeffen was hier 01 nov 2013
Cuba, echt een top land! Ben er geweest in 2013. Net voordat Cuba de contacten met Amerika weer aanhaalden. Een ontzettend mooi en gastvrij land. Vooral de oude auto's en kleurrijke huizen maken het af. Niet alleen is Cuba mooi om de auto's en sigaren, ook om de diversiteit. Zo kun je er aan terecht voor het mooie strand, de mooie steden maar ook voor de mooie natuur en zelfs een regenwoud. Echte aanrader!
Land
  • Gastvrij
  • Mooi weer
  • Authentiek
  • Weinig bereik met telefoon
Review geplaatst op 2017-12-07
9
Cuba
Cuba is beschadigd door Irma, storm schade is het oosten, schade aan de resort op de eilanden in het noorden (die worden gerestoreerd al maar zijn tot 1 decmeber gesloten) varadero heeft schade, sommige veel andere niet maar word intussen ook hersteld, verschillende hotels zijn open andere pas eind november. De rest van het land heeft wat stormschade maar is al gerepareerd. Bij een orkaan is Cuba het veiligste land want die organsieren (dankzij het systeem) de evacuatie van toeristen (35.000) is een dag en 700 tot 900.000 inwoners naar een veuielige plek in 2 dagen....(kijk eens naar Florida!) De opmerking van veiligheidsrisico slaat op de criminaliteit is complete onzin.
Land
  • trotse bevolking die hard werkt om het op te
  • tijdelijke wat schade die weer snel gereparee
Review geplaatst op 2017-09-15
10
Cuba
AnsvH was hier 01 mrt 2015
Cuba is een van die laatste plekjes op aarde waar je nog het gevoel kunt hebben van terug in de tijd reizen. Een heerlijk klimaat en een lieve en vrolijke bevolking. Een prachtig land waar reclame, internet en social media gelukkig nog beperkt aanwezig zijn en waar het massatoerisme nóg niet is doorgedrongen. Een land voor degenen die ultieme ontspanning zoeken door te relaxen op prachtige stranden en/of cultuur op te snuiven in een land waar je nog het gevoel hebt dat consumptie niet alles is wat de klok slaat. Het is een land dat een gevoel van nostalgie opwekt waar je met heimwee aan terug blijft denken.
Land
  • Prachtig land vol tegenstellingen.
  • Geen
Review geplaatst op 2017-08-14
8
Cuba
arialente was hier 01 feb 2017
Cienfuegos was de rijkste stad van Cuba die ik gezien heb: meer winkels, meer mobieltjes op straat, kortom meer welvaart dan in andere steden, vooral door de welvaart van de suikerplantages in de omgeving. Het was ook minder toeristisch dan bijvoorbeeld Trinidad.
Land
  • niet heel toeristisch
  • geen
Review geplaatst op 2017-05-15
8
Cuba
RobHoekstra was hier 01 jun 2015
Trinidad is een prachtig koloniaal stadje aan de Caraïbische zee in het zuiden van Cuba. Vanaf de noordkust is het een paar uurtjes rijden. Het centrum is niet groot en gemakkelijk per voet te bekijken. Als je mazzel hebt wordt je er zo nu en dan getrakteerd op wat live muziek. Scoor ergens een lekker cocktailtje en ontspan op een bankje aan het plaza Mayor. Een heerlijk plaatsje.
Land
  • Gezellig sfeertje
  • Mooi onderhouden centrum
  • Heerlijke en goedkope rum cola
  • Pittig stukje rijden vanaf de noordkust
  • Snikheet overdag
Review geplaatst op 2017-05-15
8
Cuba
CubaReisSpecialist was hier 01 jan 2017
Camague is een mooie rustige stad die steeds meer in trek komt bij de toeristen. Vroeger was het alleen een stop om te overnachte op door reis naar Santiago de Cuba.Maar tegenwoordig verblijven mensen 2 soms 3 nachten. Vele mooie pleinen div kerken en mooie gebouwen. Er zijn vele goede restaurants en veel muziek in de gehele stad. Een winkelstraat van zeker 1 km lang. Casa's Holanda in Cuba. Diverse Nederlanders hebben B&B op Cuba en er komen er steeds meer bij. Casa Holanda in Camaguey Casa Holandes in Trinidad Casa Delft Azul Varadero Ook is er een Nederlandse gids/chauffeur op Cuba voor een complete rondreis. Bij interesse neem dan contact op met Cubareis in Zwijndrecht
Land
  • Spreken Nederlands en goeie info
  • Ligt in midden Cuba
Review geplaatst op 2017-05-03
9
Cuba
arialente was hier 01 feb 2017
Prachtige stad. Valt erg mee vond ik qua toeristen. Natuurlijk zijn die er wel, maar prachtige enthousiaste bandjes gezien en gehoord (wat later nog best tegen viel).
Land
  • prachtige kleuren
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-13
9
Cuba West-Cuba
arialente was hier 01 feb 2017
We hebben een prachtige reis gemaakt door West-Cuba. Genieten van de mensen (je blijft fotograferen), auto's (je blijft fotograferen) en het land zelf mét de tabaksplantages (je blijft fotograferen).
Regio
  • warm, gastvrij, super
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-13
10
Cuba
susanvandooren was hier 01 nov 2014
Een land wat nog niet vol is met toeristen (behalve op Varadero, maar dat is niet het echte Cuba) Mooie oude auto's, overal muziek op straat, kleurige gebouwen en vriendelijke mensen. Rondreis gedaan door heel Cuba. Wij vonden het prachtig.
Land
  • muziek overal
  • mooie oude auto's
  • authentiek
  • mooie gebouwen
  • Varadero is hel toeristisch
  • je kunt niet pinnen, wel geld wisselen
Review geplaatst op 2017-02-15
10
Cuba Havana omgeving
Hanmuets was hier 01 feb 2017
een fantastische bestemming, overal is er muziek en hangt er een heerlijke sfeer. ja de gebouwen en auto's zien er wat vervallen uit maar dat is juist de charme. Geniet nu het nog kan van dit prachtige land
Regio
  • originaliteit
  • duur
Review geplaatst op 2017-02-12
9
Cuba
Baracoa:, sol, ron y musica. We rijden door metershoge suikerrietvelden in El Oriente, het oosten van Cuba. Bij Moa liggen immense fabriekscomplexen, gezegend met metershoge afbeeldingen van Che Geuvara op de muren. In Baracoa verblijven we in een casa particolar. Er hangt een zwoele warmte in het stadje. als we na het eten het kleine centrum binnen lopen. Het geluid van zinderende Cubaanse muziek komt ons tegemoet. Caribische ritmes zwepen de massa op. Overal staan mensen te swingen, iets wat elke Cubaan lijkt te doen, als zij de klanken van salsa, rumba en mambo horen. We belanden via een aantal nauwe straatjes en een lange stenen trap boven op een heuvel, waar honderden Cubanen staan te dansen op disco en Cubaanse muziek. Cubaanse vrouwen en sensualiteit lijken een synoniem. Al spoedig staan wij net zo enthousiast mee te dansen. De sonmuziek, een voorloper van salsa, lijkt een onophoudelijk ritme te kennen. Hoewel onze heupbewegingen verraden dat wij zijn opgegroeid in een land met boerenkool en worst en onze lichaamstaal eerder op de Paralympics thuishoort, is onze stemming er niet minder om. Uren later belanden we in een andere feesttent waar we voor een paar dollar een fles Habana ron, rum uit Havana, kopen. Dit doen de Cubanen zelf ook, een fles rum en een paar blikjes cola erbij en het feest kan beginnen. Met een fles rum maak je snel vrienden
Land
  • Gastvrijheid
  • Unieke sfeer
  • Nauwelijks toeristen
  • Paradijselijke omgeving
  • Spotgoedkoop
  • Ver van de gebaande paden.
  • Behoefte om terug te keren.
Review geplaatst op 2017-02-08
9
Cuba Centraal Cuba
karinenhenk was hier 01 nov 2016
Cuba is nog echt een pure bestemming (buiten de all-inclusive hotels aan de kust) waar je echt de mogelijkheid hebt om contact te maken met de locale bevolking. Het land is erg veilig voor toeristen en ook als vrouw kan je goed alleen over straat. De mensen zijn goedlachs, ondanks het feit dat het voor hen moeilijk is om rond te komen. Er is veel achterstallig onderhoud, maar daardoor is er ook weinig gesloopt. De kans om koloniale, maar ook Art Déco gebouwen te zien. Voor de autoliefhebber van vintage auto's een Mekka!, want de Cadillacs, Chevrolets, Buicks, Studebakers rijden af en aan. Zelf rijden is goed te doen, wel uitkijken voor de vele kuilen op de weg (ook op de autopista), dus verstandig om overdag te rijden.
Regio
  • Puur
  • Fijne mensen
  • Mooie natuur
  • auto huren is lastig
Review geplaatst op 2016-12-28
8
Cuba Havana
robgreeve was hier 01 nov 2016
Havana is een prachtige stad waar je geweest moet zijn. Ik was bang dat de politieke veranderingen al zichtbaar zouden zijn, maar dat duurt nog wel een paar jaar. De Cubanen leven vooral op straat wat wij ook goed konden merken 's nacht. Wij hadden een hotel langs de beroemde boulevard Malecon. Tot in de kleine uurtjes werd daar muziek gemaakt en gedanst.
Stad
  • Autentiek
  • De luchtvervuiling door de vele oude auto's
Review geplaatst op 2016-12-09
9
Cuba Havana
aticketto was hier 01 okt 2015
Het voormalige presidentiële paleis is tegenwoordig het Museum van de Revolutie. Het gebouw werd in 1920 in gebruik genomen en tot 1959 zouden er nog 59 presidenten wonen. Het gebouw is ingericht door Tiffany in New York en heeft net als het paleis van Versailles een spiegelzaal. De vele documenten, foto’s en memorabilia geven een overzicht van de Cubaanse onafhankelijkheidsstrijd vanaf de koloniale tijd, met de nadruk waar je de jacht Granma kunt zien. In 1959 bracht dit schip Fidel Castro en zijn kameraden van Mexico naar Cuba voor de gewapende strijd. Een klein nadeel aan dit museum is het ontbreken van Engelse omschrijvingen. Toch als je geen Spaans spreekt is toch een bezoek waard. Alleen het gebouw is al een juweeltje. En als je interesse hebt in de revolutie van 1959 mag je dit zeker niet overslaan.
Stad
  • Prachtig gebouw
  • Uitgebreide collectie foto's en items
  • Spaanstalig
Review geplaatst op 2016-12-09
9
Cuba
HenkVanetie was hier 01 jun 2015
Baracoa een bijzondere stad in Cuba. De meest oostelijke plaats van Cuba. Het is een wel wat uit de route, maar de weg daar naar toe is een weg die je niet snel zal vergeten, mooie uitzichten maar je moet goed opletten ! op El Yunque de Baracoa een 589 meter hoge tafelberg daar loopt deze weg over heen met zeer veel kronkelige bochten. Dus ik zou zeggen opletten ! Baracoa is de stad waar Columbus als eerste voet op land Cuba zette. Een leuk stadje met mooie oude vervallen houten huisjes en deuren. Een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de kathedraal Nuestra Señora de la Asunción .
Land
  • Vriendelijke mensen
  • Oude vervallen huizen
  • Let op oplichters
Review geplaatst op 2016-12-09