Matanzas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Matanzas image

Playa Larga (varkensbaai) en Cienfuegos

Matanzas
Cuba
CvanSteenhoven

Playa Larga (varkensbaai) en Cienfuegos

Playa Larga (Varkensbaai)

Vanuit Vinales rijden we naar Playa Larga toe, we zullen daar verblijven in Casa Kiki. Pal aan het strand.
Dit is een rit van ruim 300 km waar we uiteindelijk ruim 5uur over zullen doen.
Onderweg geen gekke dingen meegemaakt. Halverwege de middag komen we aan bij de casa.
We checken in en lopen direct naar de tuin die aansluit op het strand. Wij hoopte op stralend blauwe Caribische zee, maar dat viel erg tegen. In Playa Larga wordt elke middag een sluis tussen de rivier en de zee open gezet. Gevolg: Rood rivier water loopt de zee in waardoor die rood/bruin kleurt.
Hier balen we van, de dag erna ontmoeten we op het strand een andere reiziger die de hele dag in PLaya Gyron is geweest. 15 minuten met de auto verder op en daar is de zee wel Caribisch blauw.
De volgende dag pakken we vroeg onze spullen en rijden de weg verder door naar Playa Gyron, wat er was verteld klopt helemaal.
Er is daar een locatie waar je voor 3 CUC p.p. een strandbedje kunt gebruiken. Voor 15 CUC kun je ook onbeperkt eten en drinken. Dit hebben wij niet gedaan. Echter de man achter de bar maakt het niet uit of je een penstreep op je bandje hebt of niet dus kun je hele dag gratis drinken.
Op deze locatie kun je prachtig snorkelen en duiken. Ook liggen hier 2 scheepswrakken uit de US-Cubaanse oorlog. Deze liggen op ongeveer 15 meter diepte.
Net voor Playa Gyron heb je tevens een soort Cubaanse bungalow camping. Hier hoef je niet te reserveren vooraf en ligt ook direct aan het water.

Na 3 dagen in Playa Larga te zijn geweest trekken we naar Cienfuegos. Hier verblijven we in casa Verde van Baby en Johannes. Dit is een zijstraat van de hoofdstraat dus staan met 15 meter in het centrum. Het stadje is levendig, zijn veel huiswinkeltjes te vinden.
Denk hierbij de vroegere paardendeuren, bovendeel is open en daar schuilt een vrouwtje achter die wat eten en drinken verkoopt.
Vanuit Cienfuegos rijden we ook een dag naar El Nino, een prachtige waterval, een deel kun je zelf gewoon rondlopen (vanuit de parkeerplaats de weg oversteken en het pad volgen). Hier kun je ook zwemmen etc.
Met een gids kun je verder de bergen in, dit duurt ongeveer 1,5 uur en volg je de hele waterval.
Als je terug komt zit er een restaurantje waar je niet al te duur goed kunt eten. Aanrader om hier naar toe te gaan.

Cienfuegos kent niet heel veel trekpleisters, maar is gewoon gezellig om rond te lopen en wat te eten en drinken.

De volgende bestelling wordt: Trinidad!

Foto's

44d07.jpg
44d07.jpg
CvanSteenhoven
cd8c5.jpg
cd8c5.jpg
CvanSteenhoven
cd8c5.jpg
cd8c5.jpg
CvanSteenhoven