Holguín

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Holguín image

Rondreis Oost-Cuba: Ze rijden rechts! :p

Holguín
Cuba
Veerel

Rondreis Oost-Cuba: Ze rijden rechts! :p

We vertrokken midden in de nacht in Amsterdam in de vrieskou, 2 weken Oost-Cuba. Wat had ik er een zin in! Alleen de hotels en de auto waren geboekt, de rest zien we daar wel :)
De vliegreis viel goed mee! 1x turbulentie voor de rest niks :) Aangekomen op Holguin, echt een mini-vliegveld, moesten er niet zoveel mensen uit. De rest vloog door naar Mexico! Nu was het wachten op de koffers en wennen aan de 28°C :p In de vertrekhal konden we euro's wisselen naar CUC en tussen de vertrek- en aankomsthal zat de autoverhuurder. Geen Peugot 301 zoals op voorhand aangegeven maar een nieuwe mooie Japanse bak met maar 700 km op de teller!! Een Geely?!
En dan... De ontdekking... Ze rijden hier aan de juiste kant!!! Hoe ik daar opgekomen was geen idee! Maar wel positief. De rit naar ons hotel "Mirador de Mayabe" viel dus goed mee, de weg was goed te vinden! De app die Bart heeft gedownload werkt goed :) GPS is hier namelijk verboden, we hebben wel kaarten maar een app is veel handiger :p
Het hotel ligt buiten Holguin in Mayabe boven op een heuvel (mirador) met uitzicht op de stad Holguin. Het hotel is typisch Cubaans, ooit een prachtig complex geweest, nu een vergane glorie. Alles is netjes en proper maar je ziet overal hoeveel mooier/sjieker alles ooit geweest is, des al niet te min een prachtig hotel! Alleen rond het zwembad is alles mooi "nieuw". Goede bediening, lekker eten, de kamers zijn in mooie hutjes,... Toen was het tijd om iets aan de bar te gaan drinken, daar stonden bomen met precies mega-snijbonen in, als de "bonen" droog zijn en je schud ermee zijn het net sambaballen :p We zijn hier mensen uit NL tegengekomen die al 2 weken aant toeren waren, veel goede tips opgedaan dus :)