Havana

'397087' door Regien '397087' door Regien

CubaHavana

CubaHavana

One Dollar!

Regien

Havana Vieja is de oudste wijk van deze Cubaanse hoofdstad vol historische bezienswaardigheden. Het lijkt alsof de tijd er stil is blijven staan. Enkele lokale vrouwtjes maken dankbaar gebruik van het hedendaagse toerisme en verdienen er volgens mij een prima belegde boterham mee zich te laten fotograferen.

'252383' door corinde '252383' door corinde

CubaHavana

CubaHavana

Just a street in...Ha

corinde

Eens in de 2 maanden bezoek ik deze stad en iedere keer zie ik weer een nieuw straat, plein of doorkijk. De hele stad is een groot decor voor fotografen. Tip, loop juist niet door het toeristisch gedeelte van de stad maar juist door de straten waar de cubanen koken, op straat de dag doornemen en muziek maken.

'489053' door NanneThewis2013 '489053' door NanneThewis2013

CubaHavana

CubaHavana

Buena Vista wijk in..

NanneThewis2013

De Buena Vista wijk is vooral bekend vanwege zijn muziekkanten. Het is een heel sfeervolle wijk, de mensen zijn er vriendelijk en gastvrij. Alles leeft op straat en de bevolking probeert, eigen producten te verkopen (bijv. fruit) zonder dat ze opdringerig zijn. Ondanks alle armoede, die je er ook duidelijk ziet voelt het niet onveilig. De mensen zijn al blij met weinig. Tip, neem pennen en potloden, zeep tandpasta, shampoo mee. In Cuba is hier een te kort aan.

'58635' door enteri '58635' door enteri

CubaHavana

CubaHavana

Knap lelijk

enteri

Een cubaanse oude vrouw die haar geld verdiend door te modeleren in Havana. Deze cubaanse beroemdheid is intussen op vele foto's wereldwijd te bewonderen.

'18972' door alu '18972' door alu

CubaHavana

CubaHavana

Cubaanse sigaar

alu

Vrouw met Cubaanse sigaar

'111744' door fotoar '111744' door fotoar

CubaHavana

CubaHavana

Vrouw met sigaar

fotoar

opname gemaakt in havana met nikon d 200

'489864' door pkoelewijn '489864' door pkoelewijn

CubaHavana

CubaHavana

Winkelen

pkoelewijn

In Cuba valt er niet veel te winkelen. Er wordt weinig interessants geproduceerd of geïmporteerd. Maar er zijn zeker een paar mooie lokale producten: sigaren en rum. De moeite waard om aan te schaffen, maar bepaald niet goedkoop. Het handwerk dat op markten wordt aangeboden is ook bijzonder leuk en spotgoedkoop! Ben weer gezwicht voor een geborduurd tafellaken...

'458529' door pkoelewijn '458529' door pkoelewijn

CubaHavana

CubaHavana

Our man in Havana

pkoelewijn

" Our man in Havana"(1959) is een film die gemaakt is naar de gelijknamige roman van Graham Greene, Hoofdrol: Alec Guinness. De man op deze foto is ook filmster. Elke ochtend trekt hij zijn mooie pak aan en begeeft zich naar de Plaza de la Catedral waar hij, tegen betaling, poseert met een enorme sigaar. Hij heeft nu even een rookpauze. Zijn werksigaar rust tussen zijn benen .

'486100' door harfra '486100' door harfra

CubaHavana

CubaHavana

Havana beroemdheid

harfra

Wie kent haar niet! Degenen die een bezoek aan Havana hebben gebracht zullen haar ongetwijfeld kennen. Deze dame zit iedere dag op haar vaste stekkie te pronken met een zelf gerolde Havana sigaar. Om een zakcentje bij te verdienen mag je haar tegen een kleine vergoeding fotograferen. Het nadeel is dat ze te erg haar best doet om te poseren. Ik maakte deze opname onopgemerkt op een afstandje en deed daarna toch nog een bijdrage in haar geldbakje.

'404749' door carelschutte '404749' door carelschutte

CubaHavana

CubaHavana

Habana Vieja, de oude

carelschutte

Habana Vieja, de oude binnenstad van Havanna, is een waar eldorado voor liefhebbers van licht, kleuren, pasteltinten, vergankelijkheid en onverwachte ontmoetingen. Het is alsof je telkens een nieuw schilderij binnenstapt.

'449633' door dennisenroel '449633' door dennisenroel

CubaHavana

CubaHavana

Plein van de Revoluti

dennisenroel

De Plaza de la Revolución in Havana is wereldberoemd door de toespraken die Fidel Castro er ter ore bracht aan miljoenen Cubanen. Kenmerkend zijn de afbeeldingen van Fidel Castro (rechts) en Che Guevara (links) op de overheidsgebouwen aan de overkant van het plein. Op de voorgrond rijden een aantal klassieke auto's voorbij. Even openen voor het beste beeld!

'487821' door dennisenroel '487821' door dennisenroel

CubaHavana

CubaHavana

Hasta la victoria...s

dennisenroel

'Hasta la victoria siempre' was het motto van Ché Guevara en betekent vrij vertaald 'tot de overwinning altijd. Op het (overigens spuuglelijke) Plein van de Revolutie in Havana kun je dit levensgrote portret van Ché bewonderen, waar hij op dit overheidsgebouw wordt vergezeld van zijn lijfspreuk. Het is een bijzondere, historische plek. Op hetzelfde plein vind je ook nog zo'n portret van Fidel Castro.

'463147' door Suuzer '463147' door Suuzer

CubaHavana

CubaHavana

Echte Habana

Suuzer

Deze man zie je de hele dag rond te paraderen in de straatjes van Havana, keurig netjes in pak, strohoed, net gepoetste schoenen, zijn wandelstok en sigaar. Ik fotografeerde hem bij het Plaza de la Catedral, net voor Calle Obispo een bekend straatje wat vroeger hét centrum van winkelend Havana was. Hij vond het wel leuk dat ik een foto van hem wilde nemen, hij poseerde mooi voor me.

'416345' door Dragonfly '416345' door Dragonfly

CubaHavana

CubaHavana

Schilderachtig

Dragonfly

Vlakbij de kathedraal in Havana stad is een zijstraatje met een prachtig blauwgekleurd straatje. Er staan veel fietstaxi's en er zit een kunstschilder buiten mooie Cubaanse schilderijen te maken.

'328903' door liane '328903' door liane

CubaHavana

CubaHavana

Prachtig figuur

liane

Deze dame komen jullie vast tegen als je ooit naar Havanna gaat. Ze zit met haar vriendinnen lekker in het toeristische gedeelte van de stad en verdient op deze manier haar centjes! Leuk toch!

'192961' door riknikele '192961' door riknikele

CubaHavana

CubaHavana

Streetlife

riknikele

OPENEN AUB ; De Malecon was een van mijn favoriete plekken van Havana. Elke avond met zonsondergang (soms met wat rum en cola) kwam ik genieten van het uizicht, samen met heel veel locals!

'455805' door pkoelewijn '455805' door pkoelewijn

CubaHavana

CubaHavana

Dolle rit met de...co

pkoelewijn

De cocotaxi is een handig vervoermiddel in Havana. De bestuurder zit voorop en achterin zijn 2 zitplaatsen en ruimte voor wat spullen tussen de passagiers. Met 14 taxi's tegelijk werd het wel een beetje een dolle rit. De bestuurders probeerden natuurlijk om elkaar de loef af te steken...

'459810' door pkoelewijn '459810' door pkoelewijn

CubaHavana

CubaHavana

Un puro grande

pkoelewijn

Als je Havana zegt, dan denk ik meteen :Sigaar. Deze dame geeft een demo Havana's roken voor fotomodellen. Zij steekt hem niet aan, want hij moet nog een heel seizoen mee. Tussen het poseren door rookt zij een klein sigaartje.

'484230' door dennisenroel '484230' door dennisenroel

CubaHavana

CubaHavana

Malecon No. 61

dennisenroel

De Malecon. Ooit het toonbeeld van welvaart. Dé place to be voor de Latijns-Amerikaanse jetset. Hier werd grof geld verdiend en uitgegeven. Van die oude grandeur is nog maar weinig over. De ooit zo statige gebouwen zijn onherstelbaar beschadigd door de weerelementen. Daarentegen levert het mooie plaatjes op. Heerlijk om even rond te slenteren.

'462012' door ErwinenManon '462012' door ErwinenManon

CubaHavana

CubaHavana

(Ma) Flodder

ErwinenManon

Oke Flodder is niet opgenomen in Havana en deze vrouw troffen we niet aan in een dure villa wijk, toch doet deze vrouw ons sterk denken aan ma Flodder. Net als ma flodder zal zij vast vaak een dikke Cubaan opsteken en de nodige borreltjes (rum) nuttigen. Flodder is veruit de bekendste Nederlandse filmreeks en de originele film staat met meer dan 2,3 miljoen bioscoopgangers in de top 10 van de best bezochte Nederlandse films aller tijden

'484655' door harfra '484655' door harfra

CubaHavana

CubaHavana

Trotse prinses

harfra

Wandelend door de kleine steegjes van Havana zagen we dit kleurrijke meisje op een verhoging staan. Er werd midden op straat een muzikaal toneelstuk opgevoerd waarbij ze de hoofdrol “speelde”. Spelen is veel gezegd… ze stond er statig als een standbeeld met opgeheven hoofd totdat de Cubaanse klanken voorbij waren. Ze was zichtbaar trots op haar rol. Zeker toen ze een luid applaus vanuit het publiek kreeg…

'449089' door dennisenroel '449089' door dennisenroel

CubaHavana

CubaHavana

Santería priesteres

dennisenroel

Op een prachtig plein in het oude centrum van Havana, praktiseerde deze charmante santería-priesteres. Het santería-geloof is een samensmelting van het Rooms-Katholicisme en de Yorubareligie, waarbinnen natuurkrachten en geesten worden vereerd. Het geloof komt alleen voor in Cuba en Puerto Rico en stamt uit de slaventijd. In de Spaanse koloniën was het de slaven namelijk verboden hun traditionele religie te behouden en de Spanjaarden dwongen de slaven om zich te bekeren tot het Rooms-Katholicisme. Om toch vast te kunnen houden aan hun eigen religie, begonnen de slaven hun belangrijkste god die zij als schepper beschouwden te identificeren met God, en geesten en andere bovennatuurlijke wezens (Orishas) te identificeren met engelen en katholieke heiligen. Tijdens de ceremonies of Bembé, die meestal in het geheim worden gehouden, kunnen de deelnemers - door muziek en dans - in trance geraken. Men gelooft dat hun lichaam dan wordt overgenomen door een Orisha. Tegen geringe betaling voerde deze priesteres (weliswaar in het openbaar) dit soort ceremonies uit. Met dank aan Wikipedia.

'495931' door Suuzer '495931' door Suuzer

CubaHavana

CubaHavana

La Habana Vieja

Suuzer

Havana bestaat uit 3 delen, Oud Havana, Vedado en Centro Habana, en dan zijn er nog de buitenwijken. Het traditionele Havana, het historische centrum Oud Havana vind ik het mooist om te zien met de smalle straatjes en overhangende balkons. Oud Havana werd in 1982 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. In het noorden en westen van Oud Havana ligt het nieuwere Vedado., meer bekend om het nachtleven. Centro Habana is vooral een winkelgebied dat ligt tussen Vedado en Oud Havana. In Oud Havana is er al veel gerestaureerd, maar vervallen gebouwen kom je ook nog veel tegen.

'496611' door Suuzer '496611' door Suuzer

CubaHavana

CubaHavana

Straatbeeld Havana

Suuzer

Heerlijk om door al die straatje in Havana te lopen, camera mee en plaatjes schieten maar! In dit straatje zie je de vervallen maar mooi gekleurde gebouwen, de typisch Cubaanse dames en een mooie oldtimer.