Guardalavaca foto's & tips

'532168' door JSpauwen '532168' door JSpauwen

CubaGuardalavaca

CubaGuardalavaca

Bounty-eilandgevoel

JSpauwen

Op het strand van Playa Esmeralda kwamen we heerlijk tot rust na onze Cubarondreis. Het heerlijke van dit strand is dat je onder de bomen lekker in een strandstoel in de schaduw kunt liggen met een lekker boek. Af en toe ga je het heerlijke turkooisblauwe water in om wat te zwemmen en tussen de middag neem je een heerlijk visje met een wit wijntje tot je, voorwaar het echte bounty-eilandgevoel. In het blog, dat ik vandaag geplaatst heb, kun je meer lezen over mijn activiteiten en excursies, ondermeer over de rit met de paardenkoets waar ik het bij mijn vorige foto "Laag water" al over had.

'527109' door Suuzer '527109' door Suuzer

CubaGuardalavaca

CubaGuardalavaca

Vroeg op!

Suuzer

Vroeg opstaan loont meestal bij het maken van foto's. S'morgens heeeel vroeg aan de noordkust van Cuba bij Guardalavaca ben ik een wandeling gaan maken over de bruggetjes door de mangrove, door de bosjes kwam ik uit bij de kust, genieten!

'532160' door JSpauwen '532160' door JSpauwen

CubaGuardalavaca

CubaGuardalavaca

Laag water

JSpauwen

Dit mooie uitzicht op dit drooggevallen haventje bij laag water hadden we vanuit een paardenkoetsje. Het zeewater voor deze kust is schoon en helder. Dat maakt Guardalavaca een populaire badplaats is, waar gesurft, gesnorkeld en met een catamaran gevaren kan worden. Bij een volgende foto komt de rit met de paardenkoets aan de orde.

'538947' door JSpauwen '538947' door JSpauwen

CubaGuardalavaca

CubaGuardalavaca

Genieten

JSpauwen

Onze Cubarondreis hebben we afgesloten met een extra week in Hotel Resort Sol Rio de Luna y Mares in Guardalavaca. Het ligt mooi aan een prachtig wit strand Playa Esmaralda en je kunt er onder de bomen liggen, als het te heet in de zon is. De zee is turkoois blauw en uitnodigend om erin te zwemmen. Alles is inbegrepen zoals catamarans, waterfietsen en strandstoelen, maar ook mojito's en pina coladas in de strandbars. Het resort biedt een ruim assortiment aan eten en dranken bij het ontbijt, lunch en diner. De kwaliteit is voor Cubaanse begrippen goed. Er zijn s 'avonds altijd live optredens met Cubaanse muziek en dans. Kortom het is een resort dat aan te raden is voor een extra week vakantie na een rondreis.

'540234' door JSpauwen '540234' door JSpauwen

CubaGuardalavaca

CubaGuardalavaca

Oud boertje trakteert

JSpauwen

Deze oude Cubaanse boer ontmoette ik op een wandeling naar een grot. Hij zat daar met een stapel kokosnoten om ze met een kapmes open te snijden en ze aan dorstige wandelaars gratis weg te geven. Ik wilde wel op dat moment er een leegdrinken, de kokosmelk smaakte me wel omdat ik dorst had. Tegelijkertijd vertelde hij in het Spaans grappen, die uiteraard niet te begrijpen waten, maar desondanks een lach bij de omstanders uitlokten. Natuurlijk gaf ik hem een muntje voor zijn entertainment en kokosnoot. Mooi om nog zo'n mooi oud Cubaans opaatje op je vakantie tegen te komen.

'526116' door iKat '526116' door iKat

CubaGuardalavaca

CubaGuardalavaca

Cuba Libre

iKat

Omdat de Rolling Stones een optreden hebben gegeven in Cuba moest ik weer aan onze vakantie in Cuba denken. We gingen voor een eenvoudige goedkope strandvakantie en niet speciaal voor het land wat natuurlijk jammer was maar goed...je wilt ook wel eens even niets. Dit was het uitzicht op het resort Hotel Club Amigo, ik zag op internet dat het nog steeds bestaat. En het is lang geleden dat we daar waren! Toen was er niet veel in de omgeving te doen maar we hebben wel 1 dag een topexcursie gedaan met paardrijden, mini speedbootjes en off- road rijden met Jeeps, onvergetelijke dag, prachtige natuur!

'539183' door JSpauwen '539183' door JSpauwen

CubaGuardalavaca

CubaGuardalavaca

Slakkenhuis

JSpauwen

Wandelend door het NP Bahia de Naranjo zag ik dit slakkenhuis op een fris groen blaadje. Je loopt er zo aan voorbij als je niet bewust rondom je kijkt.

'557918' door JSpauwen '557918' door JSpauwen

CubaGuardalavaca

CubaGuardalavaca

Ontmoeting met leuke.

JSpauwen

Deze oude Cubaanse boer ontmoette ik op een wandeling naar een grot. Hij zat daar met een stapel kokosnoten om ze met een kapmes open te snijden en ze aan dorstige wandelaars gratis weg te geven. Tegelijkertijd vertelde hij van alles in het Spaans. Natuurlijk gaf ik hem iets voor de kokosnoot. Mooi om nog zo'n oud Cubaans opaatje op je vakantie tegen te komen.