Guantanamo beste reistijd

Het weer in Guantanamo

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Guantanamo te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Guantanamo? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Guantanamo

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Guantanamo Zuid-Oost:


De beste reistijd voor Guantanamo is november t/m april. November is de topmaand om door Guantanamo te trekken: droog, warm en geen overvloed aan toeristen. Met iets meer drukte, maar ook aangenaam vertoeven is het van december t/m april. Van mei t/m oktober is het heet, nat en loop je het risico weg te waaien. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.


Reisadvies
Voor Guantanamo geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
1 januari Bevrijdingsdag, 20 mei Onafhankelijkheidsdag, 25, 26 en 27 juli Dagen van Revolutie eind juli tot begin augustus.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Guantanamo

Beste foto's & tips van Guantanamo

'99477' door JVersteeg '99477' door JVersteeg

CubaGuantanamo

CubaGuantanamo

De getekende Cubaan 3

JVersteeg

Onderweg op een van de mooiste routes ter wereld reed, van het stadje Baracoa, via Guantanamo Bay naar Santiago de Cuba, kwam ik dit oude mannetje tegen, zittend op een steen onder de bomen. Toen ik hem vroeg of ik een foto mocht nemen, knikte hij trots waarna hij zijn shirt vervolgens aan begon te trekken. De drie foto’s geven dat proces weer. Van verderaf naar close-up.

'339235' door corriedewinter '339235' door corriedewinter

CubaGuantanamo

CubaGuantanamo

Gewaardeerde graffitt

corriedewinter

Hier zie je zeer gewaardeerde graffiti. De schildering stelt José Martí voor, de leider van de Cubaanse onafhankelijkheidsbeweging en zeer gewaardeerd dichter en schrijver. Hij wordt gezien als Cuba's belangrijkste nationale held. Martí had al op jonge leeftijd een grote afkeer tegen de Spaanse koloniale overheersing en de slavernij, die hij niet onder stoelen of banken stak.. Mede omdat in Guantánamo (provincie) een onafhankelijkheidsopstand was uitgebroken, werd José Martí door de Spanjaarden gearresteerd en op beschuldiging van verraad opgesloten in de gevangenis. Tijdens de rechtszitting accepteerde Martí de verantwoordelijkheid voor deze beschuldiging en in zijn slotpleidooi claimde hij Cuba's Recht op Onafhankelijkheid. Hij werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Op 11 april 1895 leidde Martí een landing van Cubaanse bannelingen en voegde hij zich bij de troepen van de rebelse generaal Máximo Gómez. Martí kwam om in de veldslag met de Spaanse troepen in de slag om Dos Ríos op 19 mei 1895. Een van de gedichten uit de bundel "Versos Sencillos" is later op muziek gezet als "Guantanamera", een van Cuba's bekendste patriottistische liedjes. Het refrein “Guantanamera, guajira Guantanamera”, kan op twee manieren worden uitgelegd: ‘vrouw/meisje uit Guantánamo of liedje uit Guantánamo. Versos Sencillos http://www.youtube.com/watch?v=fzVZHWDw0rg&feature=related

'158059' door herman m '158059' door herman m

CubaGuantanamo

CubaGuantanamo

Tafelberg

herman m

Bij de stad Baracoa ligt de zogenaamde Tafelberg, ook wel genoemd het aambeeld. Officiële naam is El Yunque. Ook Columbus merkte deze berg op toen hij voor het eerst naar Cuba kwam

Laat kaart zien