Centraal Cuba foto's & tips

Krabben en lavagrotten bij Cienfuegos  !

Krabben en lavagrotten bij Cienfuegos (gemaakt in Centraal Cuba)
Door: corriedewinter
Zo'n 40 km van Cienfuegos, ver van de bewoonde wereld, ligt Villa Gujajimico, een hotel dat bestaat uit losse huisjes. Het is een hele klim naar ons huisje dat tegen de rotsen geplakt is. We hebben een leuk terras en helemaal boven ligt een zwembad.
's Nachts ritselt het langs ons huisje van de krabben uit de mangroves beneden. Het is krabbentrek voor de zwart met rode krabben, de dieren klimmen overal op en in en zitten zelfs in huis. Prachtig om te zien, maar om nu middenin de nacht op een krab te gaan staan is niet zo geweldig.
Naast het zwembad loopt een pad naar het water, het loopt door een bos, over scherpe kalksteen. Om op de plek te komen die je nu ziet, moet je door een grottencomplex. Er worden regelmatig Santeria ceremonies gehouden, er staan beeldjes en er ligt geld. De religie is een samensmelting van hoofdzakelijk Rooms-Katholicisme en de Yorùbáreligie, de traditionele verering van de Vodungoden door de Yorùbá.
Na de tocht een duik in het zwembad: heerlijk!

Info over deze foto met tip

  • Camera SONY : DSLR-A700
  • Belichtingstijd 1/80
  • Diafragma f/10.0
  • Brandpuntsafstand 18mm
  • ISO 200
  • Flits Nee
deel dit artikel met je vrienden:
camera land banner
Meer Centraal Cuba inspiratie

Welkom in Cienfuegos. Door een prachtige baai en veel Frans-koloniale invloeden wordt deze stad ook wel de 'parel van het zuiden' genoemd. De belangrijkste b...

>>

Dit is de Jutia Conga, een soort boomrat. Het beestje wordt in principe beschermd, maar Cubanen eten ze graag met noten en honing. Doet me denken aan mijn re...

>>

In het stadje Sancti Spiritus vonden we op een klein marktje deze slager die erg echt zin in leek te hebben. Het was voor het eerst dat we in een winkel of o...

>>

60 reacties bij foto met tip "Krabben en lavagrotten bij Cienfuegos"

vulture1960

Door: vulture1960 • Geplaatst op

Wij gaan dit jaar naar Cuba. 18 degen fietsen. We gaan ook naar Cienfuegos en verblijven in Villa Guajimico, 2 nachtjes. (lekker tussen de krabben) leuk om er hier al wat over te lezen en de foto te zien. Als je nog extra tips hebt! Graag!

edwinaverdingh

Door: edwinaverdingh • Geplaatst op

ja prachtig daar. Die krabben hebben we regelmatig niet kunnen ontwijken, helaas!

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

Mooi verhaal en foto!

carla

Door: carla • Geplaatst op

Prachtig verhaal, bij deze super mooie reisfoto !
Gaaf gedaan Corrie, een terechte rode ster.

Schopman

Door: Schopman • Geplaatst op

Een echte mooie reisfoto Corrie. De wandelaar (ik heb een vermoeden wie dit is) met rugzak schrijdt voorzichtig voort en steekt prachtig af tegen het turkoois van het water. Deze foto geeft uitstekend een van de vele manieren aan waarop je kunt reizen.
Genieten van de natuur is een wijze die hier goed tot uiting komt. Een fijn beeld.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.