Cuba Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Bestemming met deadline

Gepubliceerd: 06 jul 2007 1
Hoe vaak zeggen we niet: '‘Daar wil ik ook op een dag naartoe'’. Dat we het tijdstip maar vooruit blijven schuiven lijkt niet zo erg. Maar sommige droombestemmingen laten niet eeuwig op zich wachten.
Bestemmingen als Cuba, Tibet en Patagonië staan aan de rand van grote veranderingen. In Patagonië smelten de ijskappen van de immense gletsjers door opwarming van de aarde. In Tibet, thuis van de Dalai Lama, wordt de komende jaren meer welvaart en een vloedgolf aan Chinese toeristen verwacht. En Cuba, land van sigaren en salsa, begint aan een post-Castro tijdperk waarbij het tijdloze karakter snel verloren zal gaan. Er hangt een deadline aan sommige bestemmingen, en daarom wil Summum Reizen hier de aandacht op richten.


Voor Patagonië is de beste reistijd oktober tot maart. Als je naar Tibet wilt, zijn de beste maanden hiervoor juli, september en oktober. Cuba is het hele jaar door gunstig.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Bestemming met deadline"

  • profile image comment

    Graag wil ik even reageren op het berichtje van Laura Koedam. Zij schrijft dat het hele jaar door een gusnstige reistijd is voor Cuba. Dit is zeker niet het geval. De beste reistijd ligt tussen eind oktober en eind april. Dan ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 27 graden. In de loop van mei stijgt de temperatuur, valt er meer regen, en is er is de luchtvochtigheid erg hoor. Dus geen aangenaam weer om leuke dingen te doen. De temperatuur kan oplopen tot ver boven de 30 graden. Dan is er het orkaan seizoen. Normaal staken de eerste orkanen begin september de kop op. In 2006 begon het orkaanseizoen half augustus en loopt tot de tweede helf van oktober. Geen gusstige tijd om naar Cuba te gaan. Over de veranderingen die er na het Castro-tijdperk kunnen ontstaan tast een ieder nog in het duister. Wie nog een ongerept en 'tijdloze' Cuba wil zien moet NU heen gaan. Robinson (Rinus Vrijdag)

    Door Robinson • geplaatst op 2008-01-06 15:55:18

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Cuba artikelen

Vakantie voor de halve prijs? Ga in 2018 naar Cuba

Enerzijds is het cru om juist nu, vlak na orkaan Irma en ten koste van de verslechterde relatie met de VS, goedkoop op vakantie te gaan naar Cuba. Anderzijds kunnen de locals je pesos goed gebruiken. Als je begin 2018 naar het eiland afreist, betaal je slechts de helft voor je vakantie.

Enerzijds is het cru om juist nu, vlak na orkaan Irma en ten koste van de verslechterde relatie met de VS, goedkoop op vakantie te gaan naar Cuba. And...

Pinar del Rio: in de tuin van Cuba

De provincie Pinar del Rio is de Tuin van Cuba. Oftewel: duizenden tinten natuurgroen, uitgestrekte naald- en loofbossen en, last but not least, plantages die wereldfaam genieten. Toch zijn groene vingers geen vereiste.

De provincie Pinar del Rio is de Tuin van Cuba. Oftewel: duizenden tinten natuurgroen, uitgestrekte naald- en loofbossen en, last but not least, plant...

Blog van de week: volgeboekt vliegtuig naar Havana

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week: Nagelbijtende spanning op Schiphol voor Ina Meijer, Reisreporter Photofreak.

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze week: Nagelbijtende spanning op Schiphol voor Ina Me...

CubaHavana