Westkust Costa Rica reisblogs

Macaws voor mijn verjaardag.

BiancaRamon is er nu(tot 15 apr 2012) Gepost op 08 apr 121 reacties

Een hele tour deze dag om een fatsoenlijk en betaalbaar (50usd) hotel te vinden. Drie dorpen afgegaan maar uiteindelijk toch in Jaco belandt. Jaco is voor ons gevoel het Benidorm of het Las vegas van Costa Rica. You love it or you hate it. Persoonlijk vond ik Benidorm zo slecht nog niet want hier had je nog een fatsoenlijk strand. Jaco is het dus niet voor ons. Te Amerikaans, te duur en eigenlijk met alles gewoon to much. Behalve met het strand dat is niet to much maar vies en lelijk.

We zijn hier tijdens de week voor pasen en dat is soms dus niet handig. Dit hadden we wel ingeschat dus voor de zekerheid hebben we onze tent meegenomen maar toch. Heel Costa Rica gaat resideren aan de kust . Niet alleen in een hotel maar ook veel al met hele families in een tent op het strand.! Ga dan nog maar een stukje schaduw zoeken om te zitten! Vandaar dus dat het zoeken naar een hotel wat langer duurt deze week dan normaal en de hotels zijn vaak ook duurder.

Volgende dag naar het Carara Nationaal Park gegaan. Hier had ik mezelf Macaws beloofd voor mijn verjaardag en gekregen! Ook dit keer zonder gids weer veel dieren en vogels gespot. Eekhoorns, neusbeertjes, leguanen, hagedissen, vlinders, apen en zes setjes papagaaien. De papagaaien spotten is niet zo moeilijk want die hoor je overal krijsen.

Je kan twee routes lopen. 1 route is bij de parkeerplaats en is druk bezocht. op deze route vonden we een dode toucan. De park opzichter was al naar hem op zoek want iemand had al gemeld dat er een gewonde toucan rond liep. Een katachtige of slang zou zijn staart er af gebeten hebben volgens de parkopzichter. Mega zielig om zo een mooi beest dood te zien maarja ook dit is de natuur. Op dit stuk hebben we ook nog een gifkikker gezien. Een zwarte met gif groen, echt een pracht exemplaar. Helaas was hij verdwenen voordat ik de lens van mijn fototoestel kon veranderen. De tweede route ligt iets verderop langs de weg. Hier hebbben we alle papagaaien, neusbeertjes en eekhoorns gezien.

Bij de brug over de rivier vind je hele grote krokodillen. Ook zeker een extra stop waard.

BiancaRamon Positie 966 (180 p.) Lid sinds 26-02-2010 Foto's en tips: 101 Blogs: 36 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar papagaaien op de rio Tambopata.
0 2
Gepost op 31 oktober
Peru Jungle
Cusco en de sacred valley.
0 0
Gepost op 27 oktober
Peru Cusco provincie
Voor en tegenspoed in Peru.
0 1
Gepost op 11 oktober
Peru

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Jaco is inderdaad afgrijselijk. Daar wil je nog niet dood gevonden worden. Een veel mooier strand op ongeveer 30 minuten rijden ten zuiden van Jaco is Esterillos. Daar kun je nog echt genieten.

Iedereen in Costa Rica heeft tijdens de semana santa (de week voor Pasen) vakantie dus dan moet je inderdaad maken dat je weg bent. Wat een ellende geeft dat overal zeg. Je kunt niet eens rustig toerist zijn ;).

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.