San Jose reisblogs

Van Fiji naar San Jose... met omwegen!

Marretje was er (tot 06 jan 2006) Gepost op 04 aug 104 reacties


Mijn wereldreis is inmiddels een heel eind gevorderd! Na een paar weken genieten op zonning Fiji, gaat de reis nu naar San Jose, Costa Rica. En, dat gaat via omwegen! Flink wat omwegen...

's ochtends vroeg wordt ik uit mijn hangmat geschud, om vervolgens in 3 uur met een klein bootje naar het hoofdeiland Viti Levu te varen. Het wachten op de bus naar de luchthaven duurt even en ook het verkeer werkt niet mee... Maar 2 uur later kom ik dan toch aan bij de schattige kleine luchthaven van Fiji, waar lachende mannen met een gitaartje en bloemen de bezoekers verwelkomen. Natuurlijk is geduld ook hier een schone zaak (Fiji time dear...) en 3 uur later gaat dan toch mijn vlucht naar de eerste stop op deze lange reis: LAX. De 11 uur durende vlucht wordt helaas verstoord door de 2-jarige tweeling achter mij, die een vastberaden huil-estafette zijn gestart. Zelf bijna op punt van huilen, arriveer ik op LAX. Wat een omschakeling na weken van kleinschalig ontspannen met hangmatten en cocktails op onbewoonde eilandjes!
Hoe groot LAX ook is, 12 uur moeten doorbrengen is lastig op deze luchthaven, waar voor het inchecken(mag pas 3 uur van tevoren...) alleen een MacDonalds en een boekhandel zijn. In elk geval een goede reden om een reisgids Costa Rica te kopen, en mij alvast in het land te verdiepen!

Vanaf LAX zal ik via Panama naar San Jose vliegen. In Panama blijkt echter de vlucht naar San Jose met 6 personen overboekt. Wie er interesse heeft in een nacht in het Hilton, met 3-gangen diner en tour naar het Panama kanaal? Ik sta vooraan (na maanden backpacken droom ik van een eigen badkamer en slaapkamer zonder snurkende Roomies...). Dan wordt de droom verstoord door een gezin van 6 dat graag een dag achterblijft. En zo gaat de reis direct door naar de Costaricaanse hoofdstad!

Daar aangekomen ben ik inmiddels 42 uur slapeloos onderweg, 8 tijdzones overgestoken en een dag terug in de tijd gevlogen... Het is midden op de dag en mijn biologische klok zit inmiddels zonder batterijen... Ik duik in de eerste de beste taxi en kom uiteindelijk bij het geboekte hostel aan. Er is een fout gemaakt: alle dorm rooms zijn vol, of ik het erg vind om voor hetzelfde geld in een single room te zitten? Ik kan de receptionist wel zoenen op dat moment! Dankbaar neem ik de sleutel en plof ik met kleren en al op bed. Een halve dag later wordt ik wakker, met het besef dat het midden in de nacht is. Tevreden draai ik mij om en zet de wekker op 09.00 uur 's ochtend. Een mooi tijdstip om mijn volgende avontuur te beginnen!Marretje Positie 32930 (0 p.) Lid sinds 04-08-2010 Foto's en tips: 0 Blogs: 2 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Pura Vida in Corcovado Costa Rica
0 1
Gepost op 06 augustus
Costa Rica Westkust Costa Rica

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Wat een mooi verhaal, je kan goed schrijven!!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Goed geschreven verhaal. Ik word al moe hier achter mijn PC :-) , laat staan hoe moe jij je gevoeld moet hebben! Ergens uiteindelijk aankomen, en dan lekker je bed in, is dan de mooiste beloning die je kunt krijgen!

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Ze houden je lekker bezig, wel lekker om dan zo'n beloning te krijgen. Veel plezier in Costa Rica!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

WOw wat een belevenis lijkt me.Zal je best bevallen in Costa Rica het is daar mooi,groen en veel dieren.Wij lezen het vervolg weer.

Veel plezier.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.