Costa Rica reisblogs

Pretpark "Cost Rica"

arjenenlucas was er (tot 24 dec 2010) Gepost op 16 sep 111 reacties

“Skip Costa Rica!”. Dat is het advies dat we meermalen van doorgewinterde backpackers krijgen op onze reis door Centraal Amerika. Want het zou er voor de rugzaktoerist belachelijk duur zijn! En vergelijkbare natuurschoon zou je evengoed in naburige landen kunnen vinden! Wij besluiten eigenwijs te zijn en verblijven ruim twee weken in Costa Rica.

Costa Rica is inderdaad belachelijk duur, maar ook belachelijk mooi en toch ook echt heel anders dan de naburige landen. Het is de vleesgeworden Hof van Eden: voorzien van paradijselijke watervallen die hun kristalheldere water uitstorten in zaligmakende zwempoelen, perfect gevormde vuurspuwende vulkanen (precies zoals een kind ze zou tekenen), regenwouden die verzadigd zijn van brullende apen, groot gesnavelde toekans, reusachtige helblauwe vlinders met vleugels glimmend als metaal, alle denkbare soorten gifkikkers, en idyllische bounty stranden die de grens markeren tussen een overweldigende jungle en een azuurblauwe oceaan. Alsof we in het decor van het oerlandschap van Jurassic Park rondlopen.

Door al die pracht en praal en ‘picture perfect’ krijgen we soms het knagende gevoel alsof we in het pretpark zijn beland. Een plek waar je met hordes tegelijk in goede banen wordt geleid en bij elke ‘must-see’ attractie vooraf moet reserveren. Dat gevoel wordt versterkt als we in een vlaag van verstandsverbijstering een zogenoemde ‘canopytour’ boeken. De manier om het nevelwoud in al zijn oorspronkelijkheid te ervaren, aldus de folder. En dus vliegen we even later als Superman met hoge snelheid over een diepe en brede vallei, swingen we als Tarzan aan een touw rakelings langs boomstammen, en glijden we meermalen aan een kabel over de boomkruinen van de jungle. De adrenaline giert door ons bloed, en de gieren tollen letterlijk rakelings over onze hoofden heen.

Kortom: Costa Rica overslaan? Absoluut niet! Daarvoor is het op de meeste plekken (vooralsnog) veel te mooi en zijn de dure tarieven en hordes toeristen met enige moeite toch wel te ontlopen.

arjenenlucas Positie 30010 (0 p.) Lid sinds 12-07-2009 Foto's en tips: 35 Blogs: 16 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Jurrassic Park achtige stranden aan de westkust
blogfoto nr. 2
Toekans in de bomen
blogfoto nr. 3
Doodshoofdaapje met kokosnoot
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Buddha in Medellín
3 0
Gepost op 02 oktober
Colombia Medellin
In de sporen van La Niña
3 1
Gepost op 30 september
Panama Pacifische kust
De rattenvangers van León
3 2
Gepost op 12 september
Nicaragua Leon

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Ja, geweldig toch? Goed geschreven

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.