Liberia reisblogs

Vulkanen en waterval bezoek

BiancaRamon was er(tot 15 apr 2012) Gepost op 10 apr 121 reacties

Smorgens vroeg vertrokken naar het Nationale park vulkaan Tenorio. Het verhaal wat bij dit park hoort is dat God na het kleuren van de blauwe hemel zijn kwasten in de rivier Celeste heeft gedoopt. Niets teveel gezegd want stukken van de rivier zijn inderdaad hemelsblauw wat een heel appart effect heeft. Vooral de waterval die in een prachtig blauw meertje valt lijkt wel niet van deze wereld. Er is echter een logischer veklaring voor het blauwe water. Dit komt doordat in dit vulkanische gebied veel koper in het water of de grond zit en dit kleurt het water blauw.

In het park zijn op dit moment niet alle paden toegankelijk en de trap naar de waterval mag je niet helemaal af lopen. Ook het in onze reisboek beloofde zwem moment in de rivier is tegenwoordig veboden. Op het moment dat wij er waren was het park bovendien druk bezocht met veel lokale touristen (ivm Pasen). Hierdoor was het spotten van dieren ook niet mogelijk omdat er erg veel herrie in het park was. Al met al vonden we dit park wat teleurstellend. neemt niet weg dat de blauwe rivier en de waterval sprookjesachtig mooi zijn. Als je hier heen gaat neem dan vooral goede schoenen mee want het is meer baggeren door de modder dan wandelen. Op de weg naar het park toe moet je de verrekijker bij de hand houden want hier zie je heel veel verschillende vogels.

Hierna zijn wij naar Liberia gereden. Hotel gezocht en spullen gedropt. Terug gereden richting Bagaces voor de Llanos de Cortes watervallen. Het is even zoeken welke afslag je moet hebben. Wij stonden namelijk in eerste instantie met onze Jimmy in de achtertuin van een wel heel erg vreemd opkijkende man. Na onze excuses wees hij ons de juiste weg. Voor de watervallen hoef je geen entree te betalen. Wel wordt er gevraagd om een vrijblijvende donatie voor de plaatselijk school. Goed initiatief! De waterval is erg mooi, breed, met een klein strandje en rondom jungle. Hier kan je heerlijk zwemmen in het meer voor de waterval, je kan douchen onder de waterval of je kruipt achterde water val en springt door de waterval weer in het meertje! Of je gaat gewoon relaxen met een boekje op het strandje, kan natuurlijk ook! De watervallen zijn een stop meer dan waard.

Op de weg tussen Bagaces en Liberia heb je een geweldig foto moment om de vier vulkanen te fotograferen. Vooral smorgens en in de namiddag is het prachtig helder.

BiancaRamon Positie 936 (160 p.) Lid sinds 26-02-2010 Foto's en tips: 101 Blogs: 36 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar papagaaien op de rio Tambopata.
0 2
Gepost op 31 oktober
Peru Jungle
Cusco en de sacred valley.
0 0
Gepost op 27 oktober
Peru Cusco provincie
Voor en tegenspoed in Peru.
0 1
Gepost op 11 oktober
Peru

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hey Digros,

Allies goed daar, ga je ook nog foto's plaatsen of niet?

Groetjes Willem en Annemiek.

Oh ja, ze hebben bij mij weer een hernia ondekt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.