Centraal Costa Rica (hoogland) reisblogs

Zwemmen met iets extra's

wisseschout was er (tot 30 apr 2002) Gepost op 28 nov 1015 reacties

Soms kom je voor onverwachte hilarische toestanden te staan. Zo ook de dag dat we gingen wandelen vanuit de haciënda in de buurt van het Park national Rincón De La Vieja. Het was warm en met een rugzak vol water en een boxlunch trokken we door een mooi gebied. De gehele dag kwamen we niemand tegen. We verdwaalden zelfs nog wat, maar dank zei het goede orientatievermogen van mijn man liepen we tegen het einde van de dag toch weer in de buurt van de Haciënda. Daar moet in de buurt een prachtig paradijselijke waterval zijn waar je ook onder kunt zwemmen. Een soort Bleu Lagoon. We vinden al gauw een bord met een aanduiding richting waterval. Lopend over een klein paadje door een bos komen we bij een gigantische parkeerplaats met picknick plekken erbij. Er staat echter geen auto en verder is er ook niemand te zien. En ja...daar is de waterval en het blauwe zeer aanlokkelijke water. Ik begin mijn meegenomen bikini aan te trekken terwijl mijn man mij voor gek verklaard. Je gaat toch geen zwemkleding aantrekken als je een hele dag niemand gezien hebt. Denk je dat er nu nog iemand komt dan ? Daarna volgt een echtelijke discussie. Ik vindt n.l dat je het niet kunt maken in een toch wel iets conservatiever land om zonder zwembroek te water te gaan. En wie weet komt er toch wel iemand met kinderen b.v. BLA BLA BLA. Zo bakkeleien we nog wat door totdat ik de knoop doorhak en zeg:"Ik ga niet met je zwemmen als je nu niet je zwembroek aandoe" Mopperend trekt hij hem aan en we dalen een ijzeren trap af naar beneden. Daar laat het heerlijke en romantische stukje natuur ons het voorval al gauw vergeten. Toevallig kijk ik een keer naar boven en zie ineens........Een hele filmploeg aan de rand staan. Met een enorme camera. Ik schiet gierend van de lach onder een soort rotspunt weg. Ze vragen aan mijn man of hij een stukje wil zwemmen voor op de film. Dat doet de brave borst en vraagt waar deze opnamen voor zijn. Het is voor een promotie film over deze buurt. En het wordt over 5 dagen uitgezonden.

5 dagen later zitten we midden op de dag[ het is weer erg heet ] voor de televisie nadat we een kamer met hebben geboekt. De eigenaar heeft nogal moeite met het vinden van de juiste zender. We zitten op hete kolen, maar ineens heeft hij het te pakken. En ja....daar verschijnt Piet in beeld - MET ZWEMBROEK AAN - Totaal 3 seconden.

wisseschout Positie 34 (52300 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2971 Blogs: 32 Fans: 42
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vallei van het paradijs
6 8
Gepost op 05 november
Marokko Westkust Marokko
Kampioen snel broek omhoog trekken
1 13
Gepost op 14 september
Tanzania Ngorongoro krater
Gluren bij de buren
4 6
Gepost op 07 september
Turkije

Reacties bij deze blog

kittyvdsteege

Door: kittyvdsteege • Geplaatst op

Hallo Ina,

Grote parkeerplaats check, afdaling check, mooie plek inclusief watervalletje ja! Alleen de trap klopt niet, bij ons was het echt behoorlijk rot hout.. wij zijn er in 2012 geweest dus vrij recent.

Heel erg leuk voorval.

Groeten Kitty

PleunGroeneveld

Door: PleunGroeneveld • Geplaatst op

Erg leuk verhaal, zou mezelf ook kunnen overkomen, ik denk ook als Piet.

Angelaa

Door: Angelaa • Geplaatst op

Wat een geweldig verhaal!

shanthibrand

Door: shanthibrand • Geplaatst op

haha, lachen zeg!

nita92

Door: nita92 • Geplaatst op

Haha erg leuk beschreven dit avontuur, ik zie het helemaal voor me omdat ik het gebied ook zo voor de geest hebt, weinig mensen, maar toch.. Piet was waarschijnlijk iets langer in beeld geweest mocht hij niks aan hebben gehad

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.