Cahuita NP reisblogs

Doorsnee dagje bij Cahuita

ManonB79 was er (tot 24 mei 2010) Gepost op 25 mei 100 reacties

Nog maar net een paar dagen in Costa Rica en nu al totaal geen besef meer van tijd en welke dag het is, kortom helemaal goed!
We gingen nu maar eens Cahuita ontdekken, want we hebben er genoeg van gehoord maar nu zelf ervaren!

De dag begon al vroeg in Cahuita NP, want dan heb je de meeste kans op het spotten van dieren. En wat werden we verwent! Het is een hele mooie wandeling bijna evenwijdig aan het strand wat heel veel mooie plaatjes opleverde. We hebben in slechts 3uurtjes een hoop dieren kunnen spotten! Al na 5 min een luiaard, maar die zat uiteraard heel hoog in een boom met zn rug naar ons toe. Helaas niet echt een foto momentje dus. Al lopende fladderde er mooie vlinders om ons heen, moesten we oppassen voor overstekende blauwe krabbetjes en hardwerkende mieren. Ook aan vogels geen gebrek en echt alle kleuren van de regenboog. Meteen ook maar als goed voornemen op mn lijstje gezet dat ik ook echt weet wat ik zie, dus in de vogelboeken duiken thuis!
Alweer een luiaard!! Maar ook deze had geen zin in een fotomomentje...
Toch een beetje teleurgesteld, want die krengen moest je toch overal kunnen zien in CR, en ik WIL er een op de foto, werden we al snel verrast door mooie slangen! Eerst een gele in de boom, helemaal opgekruld maar o zo mooi. Deze variant bleek wel tot een van de giftigste te horen, dus wel een foto maar zeker op gepaste afstand.
Nog geen 10 meter verder 2 felgroene, niet giftige, slangen. Druk in de weer, maar totaal niet in de gaten hoe een of andere halve japanner (zo noemt mn vriend me altijd) ze vanuit alle standen wilde fotograferen.
We wandelde rustig verder en beseften ons dat we bijna aan het einde van het park waren en nog steeds helaas geen (goede) luiaard hadden kunnen spotten. Tot we ineens heel veel drukte hoorden! Het bleken capucijnaapjes, met kleintjes zo lief en totaal niet verlegen. Ze kwamen eens even kijken of we niet wat te eten bij ons hadden en lieten zich prachtig zien. Uiteraard ging ik als japanner weer tekeer haha
Na ruim een kwartier met deze aapjes gelopen te hebben waren we toch echt aan het rand van het park, waar al een bootje op ons stond te wachten om ons terug te varen. Wel lekker zeg zo'n fris briesje, want het was best klammig.

Als beloning maar eens het strandje bezoeken, lekker lunchen in een klein tentje met (hoe kan het ook anders) rijst, bonen en sla en als toetje een vers annanas sapje. We besluiten om lekker op het strandje te blijven en mensen te kijken. Zoals er al vaak in de reisboeken is omschreven barst het daar echt van allerlei soort mensen. Van hypies tot Bob Marley aanhangers met rasta haar, echt fantastisch mensen kijken. Al redelijk vroeg wordt het donker en besluiten we eens een tentje op te zoeken om een hapje te eten.
Al lopend door het stadje worden we diverse keren vriendelijk begroet door mensen. Sommige willen weten waar we vandaan komen, andere willen weer hun zelf gemaakte armbandjes aan je verkopen. Maar wat me nog het meest verbaasde was hoe vaak ons coke en hash is aangeboden!! Blijkbaar is het daar heel gebruikelijk en dat verklaard mij ook meteen waarom er hipies en Bob Marley fans wonen haha
Omdat we even keer geen zin hadden in rijst met bonen zijn we bij een echte italiaan beland waar we echt op super kwaliteit eten werden getrakteerd. Al etende kwam er over de straat uiteraard weer van alles voorbij, ik heb echt mn ogen uitgekeken. Maar de echte traktatie was toch wel een jongleur met echt vuur!

Omdat het sfeertje er echt naar was besloten we om eens een lokale bar (dak op palen) in te duiken voor een cocktailtje en ook daar heb ik mn ogen uitgekeken zeg. Om de haverklap mensen die drugs willen of kwamen aanbieden, locake hippie muziek, een erg luidruchtige en overduidelijke dronken amerikaan die blijkbaar boos was dat ie niets meer kreeg en dit ga je niet geloven....
Daar zat ie hoor, gewoon op een paal echt op 3 meter afstand: EEN LUIAARD!!
In eerste instantie gewoon te verbaasd om te reageren, begint mn vriend te lachen en roept; Nou schiet eens op jappanertje van me! Nu kan je em meteen mooi vastleggen toch?!
Nou dat heb ik ook zeker gedaan en man wat liet ie zich mooi zien zeg. Helemaal toppie!

Terug in ons hotelletje lagen we de dag nog eens te bespreken. Wat hebben we toch veel gedaan en gezien zeg! En dit is dus gewoon een doorsnee dag in Cahuita...
Ben benieuwd naar wat we nog meer gaan meemaken!
Ik heb echt eerst

ManonB79 Positie 18490 (0 p.) Lid sinds 02-03-2010 Foto's en tips: 57 Blogs: 1 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.