Westkust Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lekker lui in een prachtig decor

Westkust Costa Rica,
Costa Rica


Vanuit het leuke plaatsje Dominical kan je een uitstap maken naar de magische Nauyaca watervallen. Deze zijn gelegen op een privé-terrein en ze verkopen tickets om het domein te betreden. Je kan hiken naar de watervallen of te paard gaan.

Het is een mooi natuurgebied waar vanalles te zien is. Zo kwamen we onderweg een hele groep van deze kapucijnapen tegen. Ze komen voor in kleine harems of in grotere groepen. De groep die wij ontmoetten, telde er minstens 30, schat ik. Maar vergis je niet: dit luierende aapje ziet er misschien schattig uit, maar ze kunnen erg agressief uit de hoek komen.
Ik zag dat ze andere aapjes serieus toetakelen.

Ze hangen wel rond bij een hut waar eten voor toeristen geserveerd wordt. Ze krijgen er vast voldoende snacks toegeworpen, al wordt het je als toerist verboden. Ik kan alleen maar hopen dat het verstand zegeviert, en dat die agressiviteit hier niets mee te maken heeft. Anders krijg je van die brutale apen zoals op vele plekken in Azië, die je bijten en aan je rugzak zitten te peuteren.

Costa Rica is gelukkig heel bewust bezig met hun natuurlijke rijkdommen te beschermen. Ze willen in 2021 het eerste klimaatneutrale land van de wereld zijn. Dat schept dan wel weer wat vertrouwen ;-)