Westkust Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Westkust Costa Rica image

Westkust Costa Rica

Westkust Costa Rica
Costa Rica
BiancaRamon

Macaws voor mijn verjaardag.

Een hele tour deze dag om een fatsoenlijk en betaalbaar (50usd) hotel te vinden. Drie dorpen afgegaan maar uiteindelijk toch in Jaco belandt. Jaco is voor ons gevoel het Benidorm of het Las vegas van Costa Rica. You love it or you hate it. Persoonlijk vond ik Benidorm zo slecht nog niet want hier had je nog een fatsoenlijk strand. Jaco is het dus niet voor ons. Te Amerikaans, te duur en eigenlijk met alles gewoon to much. Behalve met het strand dat is niet to much maar vies en lelijk.

We zijn hier tijdens de week voor pasen en dat is soms dus niet handig. Dit hadden we wel ingeschat dus voor de zekerheid hebben we onze tent meegenomen maar toch. Heel Costa Rica gaat resideren aan de kust . Niet alleen in een hotel maar ook veel al met hele families in een tent op het strand.! Ga dan nog maar een stukje schaduw zoeken om te zitten! Vandaar dus dat het zoeken naar een hotel wat langer duurt deze week dan normaal en de hotels zijn vaak ook duurder.

Volgende dag naar het Carara Nationaal Park gegaan. Hier had ik mezelf Macaws beloofd voor mijn verjaardag en gekregen! Ook dit keer zonder gids weer veel dieren en vogels gespot. Eekhoorns, neusbeertjes, leguanen, hagedissen, vlinders, apen en zes setjes papagaaien. De papagaaien spotten is niet zo moeilijk want die hoor je overal krijsen.

Je kan twee routes lopen. 1 route is bij de parkeerplaats en is druk bezocht. op deze route vonden we een dode toucan. De park opzichter was al naar hem op zoek want iemand had al gemeld dat er een gewonde toucan rond liep. Een katachtige of slang zou zijn staart er af gebeten hebben volgens de parkopzichter. Mega zielig om zo een mooi beest dood te zien maarja ook dit is de natuur. Op dit stuk hebben we ook nog een gifkikker gezien. Een zwarte met gif groen, echt een pracht exemplaar. Helaas was hij verdwenen voordat ik de lens van mijn fototoestel kon veranderen. De tweede route ligt iets verderop langs de weg. Hier hebbben we alle papagaaien, neusbeertjes en eekhoorns gezien.

Bij de brug over de rivier vind je hele grote krokodillen. Ook zeker een extra stop waard.