Westkust Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Westkust Costa Rica image

Westkust Costa Rica

Westkust Costa Rica
Costa Rica
BiancaRamon

Hoe sloop ik mijn Jimmy en aapjes kijken.

Op de weg van Dominical naar Manuel Antonio naarstig op zoek geweest naar een waterval. Met behulp van lokalen eindelijk het kleine weggetje gevonden die we moesten in slaan. Wat volgende was een wilde rit over een weg wat je eigenlijk geen weg mag noemen en een aantal steeds dieper wordende rivier overgangen. Op een gegeven moment werd de riivier zo diep dat we het niet meer aandurfden en zijn we maar omgekeerd. De terug weg heb ik gefilmd en het is net een instructie video: Hoe sloop ik mijn Jimmy! We hebben extra lief tegen hem gepraat en hebben het weer gered.

Het dorp Quepos en Manuel Antonio zijn twee heel touristische dorpen. Geen wonder: de nummer 1 top bestemming van Costa Rica ligt namelijk hier, het Manuel Antonio Nationale Park. We zijn hier 2 nachtjes gebleven en kwamen er achter dat Manuel Antonio na vijjf uur als alle tourbussen zijn vertrokken toch wel een leuk dorp is. Leuke restaurants, barren, mooi strand en s avonds kom je nog eens een wasbeer tegen op straat. Zodra je het dorp met de auto binnen komt is er wel meteen veel opdringerigheid voor een parkeerplaats en gidsen maar hier moet je gewoon niet op letten. Lekker doorrijden en je eigen plan trekken is mijn motto.

Wij zijn s morgens vroeg zelf zonder gids het park in gegaan. Voordelig omdat het dan nog rustig is en je voor alle mesnen met een gids uit loopt. (deze beginnen namelijk pas om half 8) Goed luisteren, kijken en veel stil staan en je zal ook zonder gids zo goed als alle dieren spotten. Wij hebben 3 soorten apen, agouti, herten, luiaards, leguanen, hagedissen, slangen en spechten gezien. Het viel ons op dat touristen met gids vaak niet alle routes lopen en dat ze maar gedeeltes lopen.

Alle stranden in dit park zijn prachtig. En op alle stranden vind je ook kapucijner apen. Schatjes om te zien maar ook honds brutaal. Flessen water, pakken crackers en zakken chips verdwijnen onder je ogen de boom in. Ik heb zelfs een aap een fles open zien draaien en uit de fles zien drinken. Werkelijk geen gezicht.

Helaas zijn wij al mens medeverantwoordelijk voor dit gedrag. Ik heb me rot zitten ergeren aan mede touristen en lokalen die deze apen aan het voeren waren. Terwijl er bij de ingang nog wordt gewaarschuwd met afschuwelijke foto s van dode apen. Niet alleen kweek je met het voeren hele vervelende apen maar uiteindelijk ook dode apen. Hun buikjes zijn namelijk niet bestand tegen ons voedsel en dat wordt ze uiteindelijk fataal. Ik heb een aantal mensen op hun gedrag aan gesproken maar dit werd met niet echt in dank afgenomen.

Ga vooral naar dit Nationale park want het is hier magisch en je zal veel fantastische dieren zien. Maar gebruik je gezonde verstand voer de apen niet. En wees niet bang om iemand anders op zijn foute gedrag aan te spreken! Helpt het niet dan heb je het in ieder geval geprobeerd!

Misschien in dit stuk wat spel fouten maar de toetsen op mijn toetsen bord hier zitten werkelijk vast geplakt. Bij deze sorry!