Westkust Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Westkust Costa Rica image

Verdere trektocht door het ruige zuiden & Oud en Nieuw

Westkust Costa Rica
Costa Rica
Kjwalhout

Verdere trektocht door het ruige zuiden & Oud en Nieuw

Cartogo, 3 januari 2008

Buenas dias,

Allereerst willen we iedereen een gezond, gelukkig en gezegend nieuw jaar toewensen vanuit het warme Costa Rica. Weer even een update van de laatste dagen. We hebben weer een hoop beleefd en gezien.

Dinsdag zijn we naar t nationaal park Manuel Antonio geweest. We hadden een leuke trip met een gids die veel uitleg gaf over de dieren die we tegenkwamen. In het park waren mooie stranden dus konden we ons hartje ophalen. Na dit bezoek zijn we nog verder naar het zuiden getrokken. We hebben trouwens geluk dat aan het eind van de middag de lucht betrekt, zodat we lekker kunnen rijden zonder een straaltje zon te missen. Elke nacht is het weer een grote verrassing waar we de nacht doorbrengen. Deze avond zijn we ergens aan een doorgaande weg beland in splinternieuwe lodges pal naast een karaoke barretje. De avond beloofde niet veel goed, omdat Lydia door een klein keffertje werd gebeten. Gelukkig geen open wond, maar wel een flinke blauwe plek. Maar uiteindelijk toch erg gezellig en een leuke avond gehad.

Oudjaarsdag
De volgende dag (oudjaarsdag) zijn we naar het schiereiland Osa gereden, een lange dag in de Toyota. We werden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit had misschien meer met onze kennis (of het gemis ervan) van de Spaanse taal te maken... ;-) Hier praten ze wel erg rapido... snel hoor! Hier wilden we erg graag het Nationale Park Corcovado bezoeken. In het plaatsje Puerto Jimenez was dit niet mogelijk, omdat dit helemaal volgeboekt was. Er mogen maar een beperkt aantal toeristen per week in het park. Toch besloten daar een slaapplaats te zoeken en uiteindelijk echt middenin de jungle beland. Hele enthousiaste mensen uit Florida waren de eigenaars. Echt grappig. Speciaal voor ons deed ze in het kader van Oud en Nieuw en Lydia haar verjaardag 70 dollar van de prijs af. We werden ook uitgenodigd om oudjaarsavond op het strand te vieren met een barbeque, een kampvuur en kaarsen. Dat mochten we natuurlijk niet afslaan. Klokslag 8 uur kregen we schitterend vuurwerk, ter waarde van echt duizenden dollars te zien. Dit was afkomstig van de buurman van onze lodges... deze man is namelijk biljonair!! Meneer himself bewonderde het vuurwerk vanuit zijn luxe jacht vlak voor de kust. Ongeloofelijk! Om 12 uur is hier niet veel meer te beleven dus zijn we lekker op tijd naar bed gegaan, althans dat was de bedoeling. We moesten eerst nog op spinnenjacht... jawel. Vanonder Lydia haar kussen (sommige mensen hebben altijd pech ,-) kroop een enorme spin van tenmiste 10 centimeter. Zelfs Jos en Jaap durfden m niet op te pakken. We hebben de bewaker Carlos ingeschakeld en die heeft m in een plastic zakje afgevoerd.

Nieuwjaarsdag
De volgende morgen werden we gewekt door een oorverdovend lawaai. We konden het in eerste instantie niet plaatsen, maar het bleek een troep apen te zijn. Wat een kabaal maken die zeg. Recht boven onze lodge. We waren gelijk gewekt voor onze vroege vistrip, heerlijk de oceaan op in de vroege morgen. Althans heerlijk voor ons, want Lydia werd zeeziek tot overmaat van ramp op d´r verjaardag. Ze heeft tot 3x toe de vissen bijgevoerd wat uitendelijk wel een prima vangst opleverde van een ´snapper´ door Jos en een zusje van de tonijn door Jaap, zie foto´s. Smiddags zijn we weer gaan rijden richting Drake Bay. Een baai op het uiterste puntje van het schiereiland. De weg er naar toe was bijna onbegaanbaar. Normaliter ga je hier naar toe met het vliegtuig of de boot als toerist zijnde. Door beekjes, rivieren en diepe, diepe kuilen. Gelukkig hadden we een 4x4. Na een hobbelige 2 uur kwamen we veilig aan en werden we door locals getipt voor een splinternieuwe lodge bovenop een berg die ook nog betaalbaar was. Na een heerlijke douche hebben we gegeten met vier andere toeristen (Franse) die daar ook verbleven. Erg gezellig!

Vrijdag
De volgende ochtend wederom vroeg op (05.00 uur) om het National Park Corcovado te bezoeken. We hadden hoge verwachtingen. Eerst werden we met een bootje naar de ingang gevaren. Na een tocht van ongeveer anderhalf uur (stuiterend over de golven) kwamen we aan bij een ingangetje waar onze wandeltocht van 5 uur door de jungle begon. We hadden gehoopt de poema, tapir (miereneter), krokodil, toekan, groene kikker en de quetzal te zien, maar niks van dit alles... Wat dat betreft een beetje een teleurstelling. De bomen, planten, apen en de vogels die we gezien hebben waren prachtig, we zaten middenin de rimboe... maar je moet toch echt een grote natuurfreak zijn wil dit je 5 uur lang boeien. Gelukkig hadden we een groepje met een familie uit Californie die elk takje en plantje bestudeerden en pa had een camera bij met een toeter waar een sterrenkijker nog jaloers op zou zijn... hahaha! Hij was bij ons al snel het mikpunt van hilariteit. Tot overmaat van ramp ging hij ook nog onderuit... jullie begrijpen toen was het plaatje compleet. Uiteindelijk hebben we toch veel gelachen en een leuke dag gehad!

Zaterdag
Inmiddels weer voet op het vaste land gezet en het schiereiland verlaten. We zijn nu aangekomen in Cartago. We hopen hier nog een deel van de dag door te brengen en de nacht op te maken...

Dit was het weer eventjes... nader bericht volgt uiteraard weer!

Tot snel en veel liefs en groetjes van ons.

Foto's

c2c7d.jpg
c2c7d.jpg
Kjwalhout
09948.jpg
09948.jpg
Kjwalhout
431ba.jpg
431ba.jpg
Kjwalhout