Westkust Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Westkust Costa Rica image

Dominical, Savegre en Manuel Antonio

Westkust Costa Rica
Costa Rica
Kjwalhout

Dominical, Savegre en Manuel Antonio

Quepos - Manuel Antonio

Buenas noches (goedenavond)!

Hierzijn we weer... Even een kort bericht van de laatste dagen. Ons laatste bericht was vanuit een prachtig resort in Dominical. Dat was echt eventjes bijkomen. Een heel mooi park met prachtige vogels, bloemen en planten. We hebben zelfs nog een toekan gespot. Voor mensen die niet weten hoe een toekan eruit ziet, klik hier. Vanuit Dominical zijn we naar Uvita gegaan een klein gehuchtje iets verderop. Hier hebben we de echte oceaan, de Pacific ocean ontmoet. Prachtig strand met aan de rand allemaal palmbomen. We konden onze auto tot aan het strand neerzetten. Overigens was het wel erg ´hot´ hier. Zelfs Lydia moest de schaduw opzoeken... Verder grote golven met af en toe een verdwaalde golfsurfer.

Vanuit Uvita hebben we de kust verder gevolgd over een onverharde weg (zie foto) en zijn we uiteindelijk gestrand in een of ander stoffig dorpje achteraf. Gelukkig hadden ze nog één kamer (best schoon!) beschkbaar, zodat we konden overnachten. Deze accomodaties maakten deel uit van een wildlife rescue center in de buurt. Aardige mensen en we hebben lekker gegeten en ontbeten.

Vanuit daar weer verder gereisd met de Lonely Planet onder de arm en zodoende vandaag beland in Manuel Antonio. Heel erg toeristisch hier. Een groot contrast met Nicaragua. Eigenlijk bevalt ons dat niet zo, dus we gaan straks weer op zoek naar de locals en de rustigere gelegen gebieden. Vandaag als echte toeristen een kanotocht door de mangrovebosssen geboekt. We hadden er meer van verwacht gezien de prijs (50 dollar p/p na onderhandeling!), maar het was wel leuk. En wederom aapjes gespot... we konden ze bijna aanraken. Morgenochtend vroeg staat op ´t program om het Nationale Park (tropisch regenwoud) hier te bezoeken. Dit schijnt erg mooi te zijn met heel veel verschillende planten en dieren. Uiteraard doen we verslag!

Heel veel groetjes vanuit een tropisch Costa Rica en hele gezellige dagen in aanloop naar de jaarwisseling!

Liefs, Jaap, Helma, Jos y Lydia

Foto's

08741.jpg
08741.jpg
Kjwalhout
dcc29.jpg
dcc29.jpg
Kjwalhout
bc42d.jpg
bc42d.jpg
Kjwalhout