Tortuguero

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tortuguero image

Tortuguero

Tortuguero
Costa Rica
BiancaRamon

Georganissert naar Tortuguero Nationaal Park.

Om tijd te besparen zijn we via een lokaal touristen bureau georganiseert naar Tortuguero gegaan. Via een prachtige busrit door de hooglanden van Costa Rica een spectaculaire bootrit kwamen wij aan bij ons hotel voor de komende drie nachten. Het hotel ligt op een smal stuk land waar je aan de ene kant het nationale park heb en aan de andere kant de Caribische kust. En wat voor een kust....een absolute verrassing en niet wat je verwacht bij een Caribische kust. Prachtig zwart strand met een ruige zee en op het strand overal door de zee gevormde aangespoelde houtstukken. Heerlijk wandelen op dit strand maar het zwarte zand is wel heet aan je voeten!

Aan de andere kant van het stuk land is direct het Nationale park. Wat bestaat uit regenwoud met de daarbij behorende beesten en vele waterwegen. Het is dan ook de bedoeling dat je dit park per boot verkent. In onze georganiseerde tour zaten twee boot bezoeken in het park. Wat achteraf wat weinig voor ons was. Vanuit de boot spot je allerlei bijzondere vogels, apen, krokodillen, leguanen, luiaards, hagedissen en tot slot ook nog dolfijnen!!! Alleen al het zitten in de boot en het luisteren naar alle verschillende geluiden van al deze verschillende dieren is de moeite waard.

Maar ook in de tuin van het hotel viel genoeg te zien. Zoals allerlei soorten vlinders en vogels, prachtige kikkers en een prehistorisch aandoende leguaan. Down site is dat er veel muggen zijn die zelfs overdag gewoon door je kleding heen prikken. Deet is dan ook geen overbodige luxe in je bagage.

We hebben genoten van dit park met al zijn schoonheid maar we hebben wel het gevoel dat we er zelf meer uit hadden kunnen halen. De nadruk bij deze georganiseerde tour ligt vooral op het hotel en het vele eten in plaats van op het prachtige park. In het dorp zijn genoeg hotels voor handen en je kan makkelijk zelf de tours in het park regelen met een lokale gids. Het is bovendien ook goed mogelijk om de reis van San Jose naar dit park zelf te regelen. Moet wel gezegd worden dat dit meer tijd kost dan de drie dagen die we nu hadden.