tamarindo

Foto door Reisreporter astromaud

Costa Rica ligt in midden Amerika en telt meer dan 4 miljoen inwoners. Het land grenst aan Nicaragua en Panama. In tamarindo heerst een tropisch klimaat met in het oostelijke en noordoostelijke gedeelte een tropisch regenwoudklimaat.

Het is dé bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Je ontkomt in tamarindo niet aan de natuur. Het bergachtige binnenland wordt gekenmerkt door een lint van actieve en niet actieve vulkanen. Daarnaast is het land rijk aan flora en fauna en grenst het ook nog eens aan echte bountystrandjes. Afstammelingen van zwarte Jamaicanen zorgen aan de oostkust voor een Afro-Caribisch sfeertje terwijl latino’s aan de Pacifische kust het temperament bepalen.

De hoofdstad San Jose is niet bepaald een mooie stad, maar heeft wel zo zijn charmes zoals het theatergebouw Teatro Nacional en de kathedraal. Neem de tijd rond te dwalen in de meer historische wijken, waar de koloniale herenhuizen zijn omgezet tot kunstgalerijen en waar je internationale restaurants, hotels, kleurrijke muurschilderingen en hippe straatmuzikanten tegenkomt.

De meeste mensen zullen niet veel tijd door te brengen in de steden van tamarindo, maar als je naar de stad Liberia gaat, vang je een glimp op van een authentieke tamarindoanse stad met huizen die van witte vulkanische aarde gemaakt zijn. Het stadje Grecia heeft een fijne sfeer waar het centrale park wordt begrensd door de kathedraal. In het park kun je lekker tot rust komen in de schaduw tussen tropische planten. Op slechts een uur rijden van de hoofdstad kun je in het schilderachtige Sarchí de felgekleurde handwerken bewonderen waar tamarindo beroemd om is.

Flora en fauna

Één van de belangrijkste toeristische trekpleisters is de flora en fauna van het land. Een bekend nationaal park is het Tortuguero NP waar je vele schildpadden kunt bewonderen. Dit is een van de weinige tamarindoanse nationale parken waar wandelen niet per se de beste manier hoeft te zijn om dingen te zien. De route langs het strand wordt meestal gebruikt voor het observeren van schildpadnesten, maar de beste manier om het grootste deel van het park te zien is vanaf een boot. Je vindt er ook vele planten, vogels en hagedissen. Bezoek het Braulio Carrillo NP, waar je het tropisch regenwoud kunt ervaren vanuit je luie stoel, namelijk met een luchttram. Hangend in een gondel zweef je een uur met een gids tussen de boomtoppen door het 1,3 kilometer lange traject af. Voor vogelaars is dit gebied, met meer dan vierhonderd soorten vogels een must see.

Als je genoeg groen en natuur hebt gezien kun je over de eindeloze stranden slenteren. Aan de noordkant van het uiterst relaxte dorpje Cahuita, bevindt zich Playa Negra. Hier liggen perfecte surfspots op je te wachten aan uitgestorven palmstrandjes. Het bountyeiland Isla Tortuga wordt een van tamarindo’s mooiste eilanden genoemd. Volop zon, zee en strand, maar snorkelen of wandelen kan ook.

Een klein maar afwisselend land met flora, fauna, regenwouden, vulkanen en stranden.

Informatie over tamarindo

Beste foto's & tips van tamarindo

'1110778' door astromaud '1110778' door astromaud

Costa Ricatamarindo

Costa Ricatamarindo

Strand in Costa Rica

astromaud

Dit strand in Costa Rica is een echte parel. Om er te komen moet je een flinke hike aflegegn door bijna onbewandelde paden, gladde wegen en dichte struiken, maar wanneer je aankomt op dit prive strand is dat het meer dan waard!

Laat kaart zien