San Jose

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

San Jose image

28 April 2009 trip around the world Part 2!

San Jose
Costa Rica
Traveltammy

28 April 2009 trip around the world Part 2!

28 April is het dan eindelijk zover. Dan neemt trip around the world Part 2 plaats.

Part 1 was me eerste 3 maandelijkse alleen rondreis door Australie, waar ik de 1e 4 dagen opgetrokken ben met een organisatie en waarna je daarna op jezelf bent aangewezen.
Voor mij een enorme uitdaging aangezien ik vroeger niet bepaald een onafhankelijk type was.
Voor die reis had ik 3 maanden onbetaald verlof aangevraagd op me toenmalige doodsimpele 8 tot half 5 baan.
Waarna ik trouw na 3 maanden terugkeerde en ik geuren en kleuren kwam vertellen hoe geweldig het is om alleen te reizen, mensen uit alle culturen en afkomsten te ontmoeten, de mooiste natuurgebieden te zien, en tenslotte jezelf veel beter leren kennen. Waar ik bang voor was voordat ik op reis ging gebeurde niet. Ik bedacht me vantevoren mocht ik last van heimwee krijgen, en het niet meer zien zitten dan ben je niet zomaar omgekeerd. Maar op het moment dat ik alleen op Schiphol de gate doorliep was dat gevoel al compleet weg. Wat een avontuur! Het kon voor mij die 3 maanden niet op.
Dus je begrijpt als je dan terugkeert naar je dagelijks "sleur" dat dat al snel gaat vervelen. Oftewel dat was het moment dat ik me realiseerde dat ik was aangestoken door een virus, het greep me en laat me nooit meer los. Het Reisvirus!

Eenmaal aan de gang bij me baan, had ik het na een half jaar wel gezien. Maar ja wat ga je dan doen, ik woon nog thuis, ik heb een leuk inkomen. Dat reizen dat houd me wel bezig. Tot op een dag me moeder zei(alsof het uit het niets kwam, maar ook zeker niet onverwacgt): "Zeg Tamara waarom ga je niet weer op reis?".
Ik dacht, maar dat is een goed idee! Dus vanaf die tijd begon ik te plannen welke plekken wil ik zeker aandoen, hoe lang wil ik weg, wat heb ik er voor over.
Wat ik er voor over heb is, dat ik me baan op heb gezegd, me auto verkocht heb, geld gespaard. En gaan!

28 April is de dag! Met 2 tussenstops kom ik dan eindelijk aan in Costa Rica. Dit veelzijdige land spreekt mij zo erg aan. Dus foto's en meerdere blogs zullen zeker volgen. Ook te zien op www.Kilroyblogs.nl.crazytammy

Ciao!