San Jose beste reistijd

Het weer in San Jose

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor San Jose te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in San Jose? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor San Jose

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in het hoogland van San Jose:
Van San Jose geniet je optimaal van december t/m april. Na een paar warme, vochtige dagen aan de tropische kust biedt een frisse wind in het meer gematigde binnenland verkoeling. Hoewel het groen van San Jose in de maanden juni t/m november nog groener wordt, moet je in deze regenmaanden dagelijks minstens één onweersbui op de koop toe nemen.


Reisadvies
Voor San Jose geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
11 april Slag om Rivas, 25 juli Quanacaste Dag, 15 september Onafhankelijkheidsdag, 2 augustus Dia de la Madre..


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over San Jose

Beste foto's & tips van San Jose

'494492' door corriedewinter '494492' door corriedewinter

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Cowparade San Jose

corriedewinter

San Jose, de hoofdstad van Costa Rica, is niet direct de meest mooie stad om te bezoeken. Maar goed, je komt er aan en het is best leuk om wat door de stad te dwalen en je laatste inkopen te doen voor je vertrekt. Wat is er te doen? Ga in ieder geval op zoek naar de beste koffie op de Mercado, bezoek het Jademuseum, leuk om eens te zien waar deze kostbare steen vandaan komt en ga in een parkje in het centrum gewoon zitten genieten. Wij hadden geluk dat er net (in 2008) de Cowparade was neergestreken. De CowParade is een kunstproject dat in een groot aantal steden in de wereld wordt uitgevoerd. Het idee is dat een aantal van glasvezelkunststof gemaakte standbeelden van koeien door (plaatselijke) kunstenaars worden beschilderd en verspreid in de stad worden neergezet. Na een aantal maanden worden de beelden geveild en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar (2015) komt de Cowparade naar Frankrijk en Japan. Replica's van de koeien zijn nog steeds te koop; er is een staande, liggende en grazende variant. Het idee is overgenomen in de Elephantparade, die al vaker in Nederland is geweest en de United Buddy Bears, die ik o.a. in Berlijn en Wenen zag. Ik heb hier meerdere foto's van op de site geplaatst. Heel recent is de Nijntjeparade ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Nijntje. De beschilderde Nijntjes staan in Utrecht, Amsterdam en in Japan. Deze mevrouw is een gezellig dagje uit en poseert trots naast haar koe.

'378126' door Bartholda '378126' door Bartholda

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Wandelend blad

Bartholda

Wandelende takken en wandelende bladeren vormen samen een orde van insecten die Phasmatodea (of ook wel Phasmida) wordt genoemd. Ze hebben de kunst van de camouflage tot op grote hoogte gedreven en lijken sterk op al dan niet dorre takken of bladeren, zodat ze voor hun natuurlijke vijanden moeilijk te ontdekken zijn (Wikipedia)

'125489' door ciske '125489' door ciske

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Krokodillen onder een

ciske

Op weg van Manuel Antonio naar San José kom je over een brug waar héél véél krokodillen zitten.

Laat kaart zien