Puntarenas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pura Vida

Puntarenas,
Costa Rica


Pura Vida is een uitdrukking in Costa Rica die wordt gebruikt als vrolijke begroeting of als antwoord op de vraag hoe het gaat. ¡PURA VIDA!, het gaat super en ik geniet volop van het leven!

Tijdens ons verblijf in Rio Tico Safari Lodge in een Safaritent hadden we echt het ¡PURA VIDA! gevoel.
Als je in een tent slaapt heb je echt het gevoel midden in de natuur te zijn, niet alleen het gevoel het is ook echt zo! De accommodatie, van 9 luxe tenten en 1 hotelkamer, ligt in een tropische omgeving aan een natuurlijk zwembad, een heerlijk verkoelende rivier. Daar kan je je heerlijk opfrissen. Er zijn kleine, stroomversnellinkjes, watervalletjes en poeltjes. Hier en daar een touw gespannen zodat je naar beneden en boven kon klimmen.

Wij waren er in januari. Overdag hoorde je alleen maar het oorverdovende geluid van de cycades! Zodra de zon opkomt hoor je ze, heerlijke natuurlijke wekker en als de zon ondergaat komen je oren weer tot rust. Je hoort het rustgevende stromende water van de rivier en de zacht tjirpende krekels.

In de omgeving zijn er veel leuke activiteiten. Je kan er in de omgeving wandelen, naar de bijna verlate stranden van de Pacifische kust, paardrijden, in bepaalde maanden van het jaar walvissen spotten in Bahía Ballena.
Natuurlijk kan je ook heerlijk relaxen in een hangmatje ¡PURA VIDA!
Oh ja ook niet onbelangrijk, het ligt wat afgelegen....dus verder geen toeristen te zien!

www.riotico.com