Puerto Limón

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Puerto Limón image

Puerto Limón

Puerto Limón
Costa Rica
Ajdehaan

Burritos en wegwerpbekers

Daar zijn we dan: weer in het spaanstalige deel van de wereld. Vol goede moed kwam ik aan op het vliegveld van San Jose (na eerst inderdaad het vrijheidsbeeld vanuit de lucht te hebben gezien!). Mn spaans moest weer van ver komen, maar ik knoopte toch een fijn praatje aan met de meneer van het hostel die me kwam ophalen. Ja.. hij sprak ook engels, maar daar kwam ik hier niet voor. Het ging me goed af tot ik me verontschuldigde voor het feit dat ik zo laat was en dat hij vast lang op me had moeten wachten. Dat vond hij niet erg. Ik vroeg me af of dat niet saai was.. burrido, burrito ehm.. wat was saai ook alweer?! Aburrido inderdaad.

In het hostel sloot ik Marieke (Bouma) na 3 maanden weer in mijn armen. Inderdaad, zij kwam mij onverwachts versterken.

Na onze eerste stappen op Costa Ricaanse bodem werden we uitgenodigd door twee Canadese meiden om naar een lokaal festival te gaan. Wauw, we waren de enige toeristen, en die meiden waren echt zo aardig.

De volgende dag was het daarom tijd voor een nacht doorhalen op het balkon van hostel. Gewapend met de goedkoopste lokale drank en cola waren we nog opzoek naar wegwerpbekers. En wat maak je daar van met een beperkte woordenschat en veel creativiteit: buscamos vasos para (wij zoeken bekers voor) beber, basura, beber, basura, beber, basura (drinken, afval, drinken, afval - denk daar wat uitvoerige handbewegingen bij). Fijn dat dit bij Spaanstaligen zo goed werkt! Zo komen we er wel.

Inmiddels blijkt dat mijn creativiteit mijn Spaans aardig in de weg kan zitten. Praatte ik eerst zonder gene met alles en iedereen, nu weet ik hoeveel fouten ik maak en hoe het eigenlijk zou moeten. Ik ben ineens super onzeker over mn Spaans.

Deze week ga ik dan zoveel mogelijk regels in mn hoofd stoppen om daarna met Andre er weer rustig op los te kletsen (daar ga ik dan maar even vanuit).

Verder is het hier zo'n 29 graden, ben ik omringd door heerlijke mensen, slaap ik bij een super lief gastgezin, knuffel ik op zn tijd een luiaard/aap/lief kindje, eet ik alleen maar goddelijk Caribisch, dansen we nachten weg en heeft Mariekje me weer verlaten (we missen je chica!).

Zondag ga ik André weer knuffelen!

Besos y abrazos!