Noord Costa Rica

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fire in the sky

Noord Costa Rica,
Costa Rica


Ik plaats niet snel een foto van een zonsondergang, maar deze was wel heel speciaal en ook nog eens op een speciale plek. We staan hier bij het uitzichtpunt van Bosque Eterno de los Niños en wachten samen met een ranger tot het donker wordt om aan onze nachtwandeling te beginnen. De lucht is fantastisch, alsof een schilder met zijn kwast gekleurde banen heeft getrokken. In korte tijd zwellen de kleuren aan en vervaagt het landschap. Echt supermooi om te zien.

El Bosque Eterno de los Niños, vertaald 'Het Eeuwige Woud der Kinderen', is het grootste privéreservaat van CR, gekocht door kinderen uit meer dan 40 landen. Een initiatief dat gestart is in 1986 met als doel het tropisch regenwoud en de bijbehorende fauna te behouden. Dat is gelukt. Het reservaat is inmiddels 20.000 ha groot en je vindt hier 50% van alle voorkomende diersoorten van CR, waaronder jaguars, tapirs en 700 verschillende vlindersoorten.

Tijdens onze 2 uur durende nachtwandeling moeten wij het doen met het kleinere spul zoals kikkertjes, slangen en vogelspinnen. Het echte 'vuurwerk' wordt pas zichtbaar als we we onze hoofdlampjes uitdoen en er duizenden vuurvliegjes zichtbaar worden. Al die dansende lichtjes, een geweldig gezicht!