Noord Costa Rica beste reistijd

Het weer in Noordelijk Noord Costa Rica

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noordelijk Noord Costa Rica te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noordelijk Noord Costa Rica? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Noordelijk Noord Costa Rica

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in het hoogland van Noord Costa Rica:De gemiddelde temperatuur en neerslag aan de oostkust van Noord Costa Rica: De gemiddelde temperatuur en neerslag aan de westkust van Noord Costa Rica:
Van Noordelijk Noord Costa Rica geniet je optimaal van januari t/m maart. Na een paar warme, vochtige dagen aan de tropische kust biedt een frisse wind in het meer gematigde binnenland verkoeling. Hoewel het groen van Noord Costa Rica in de maanden juni t/m november nog groener wordt, moet je in deze regenmaanden dagelijks minstens één onweersbui op de koop toe nemen.


Reisadvies
Voor Noord Costa Rica geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
11 april Slag om Rivas, 25 juli Quanacaste Dag, 15 september Onafhankelijkheidsdag, 2 augustus Dia de la Madre..


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Noord Costa Rica

Beste foto's & tips van Noord Costa Rica

'23979' door saskia van den berg '23979' door saskia van den berg

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Blauwe Morpho vlinder

saskia van den berg

Deze prachtige blauwe vlinder is zowat een symbool van Costa Rica.

'463203' door deerik '463203' door deerik

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Blue Jeans

deerik

De blue jeans poison dart frog (dendrobates pumilo). Bij Selva Verde hoefde je niet lang te zoeken naar de Blue Jeans. Ze waren wel veel kleiner dan ik had verwacht....(zo'n 1,5 cm)

'516981' door deerik '516981' door deerik

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Giftig mooi

deerik

Costa Rica staat o.a. bekend vanwege de amfibieën die je er kunt vinden De blue jeans poison dart frog (dendrobates pumilo) is er een van. Bij Selva Verde hoefde je niet lang te zoeken naar de Blue Jeans. Ze waren wel veel kleiner dan ik had verwacht....(zo'n 1,5 cm). Pak naar CR zeker dus een goede macro lens (of tussenringen) in!

Laat kaart zien