Monteverde

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Monteverde image

Monteverde

Monteverde
Costa Rica
Kimmie1005

Vulkanen en Canopy Tour

Goed, Manuel Antonio was super mooi, daarna door naar het noorden, naar de Arenal vulkaan bij La fortuna. Drie busreizen, waarvan eentje met pech later kwamen we na een hele lange reisdag in het donker aan in dit plaatsje. Helaas de volgende ochtend regen en bewolking dus de Arenal konden we nog niet zien. Hebben een tour geboekt voor die middag (zwaar geripped, maargoed...) en zijn eerst op eigen houtje naar de La Fortuna waterfall gelopen. Was een hele klim, 4 km omhoog en toen we daar aankwamen konden we eerst weer 600 meter dalen naar de waterval. Zeker wel de moeite waard, prachtig gezicht en het water was heerlijk verkoelend na die vermoeiende zweettocht. 's Middags dus weer een tour gedaan, redelijk korte wandeling en daarna door naar de free hotsprings. Ook aparte ervaring, ik dacht eerst dat we in een soort open riool terecht waren gekomen, hotsprings onder een betonnen brug. Qua entourage dus heel apart maar had ook wel iets. Heel warm water en Manuel onze gids was gul met zijn rum and coke die hij uit meegesleepte koelbox serveerde. Lekker liggen badderen en A. en ik hebben ons uitgeleefd met de onderwatercamera. Foto's volgen op verzoek... ;-)

De volgende dag met de "Jeep-Boat-Jeep" naar Monteverde, wat neerkwam op "Bus-Boat-Bus" maar dat klinkt waarschijnlijk minder avontuurlijk. Ook hier via de planet weer een prima hotel gevonden, allerliefste hotelbaas hier, heel behulpzaam. Inmiddels twee weken in een land dat op elke reisgids pontificaal een kikker heeft geplaatst, maar nog steeds hebben we geen kikker gezien (behalve een dode langs de weg...) dus zijn we gister naar het serpentarium gegaan. Lekker griezelen bij gifslangen en gigantische wurgslangen. Er lag een slangenhuid die je aan kon raken en gore slangenkoppen op sterk water enzo. Nasty maar wel leuk. En jawel, twee kleine kikkertjes! Achter glas, maargoed, beter dan niets!

Vandaag werden opgehaald om naar het Selvature park te gaan hier, we hadden namelijk een Canopy tour geboekt! Jawel, aan kabelbaan in je harnasje hoog boven de boomtoppen zweven. Deze tocht ging dwars door de jungle heen, het was zo mistig dat je af en toe niet zag waar je heen ging en dat was met de snelheden die je soms maakte toch best spannend. Ik twijfelde in het begin nog of ik er nou zo verstandig aan had gedaan om dit te gaan doen, hoogteheld die ik ben, maar ik vond het super gaaf! Sommige stukken waren 120 meter hoog, maar ik had eigenlijk nergens last van. Ging allemaal zo snel en het uitzicht was op sommige plekken zo mooi, echt helemaal goed! Ook de Tarzan swing hebben we bedwongen (A. natuurlijk met karakteristiek tarzan geluiden...) en dat was misschien nog wel het vetst. Van een hoog platform springen in je harnas en dan 25 meter hoog heen en weer zwieren.

Ook de Sky walk hebben we gedaan, een lange wandeling door het nevelwoud met af en toe bruggen waardoor je een treetop walk kreeg. Prachtig uitzicht, ook weer apen gezien, was echt heerlijk. Het was mistig en het regende maar dat vond ik juist wel mooi, maakte het hele plaatje een beetje af. Verder ook geen mens tegengekomen, was echt bijzonder :-) Goed, en nu dus dadelijk maar even bijkomen met een drankje en een pizza ofzo, oh the good life... Morgen gaan we naar Liberia en willen dus vanuit daar nog een dag naar Nicaragua. I'll keep you posted!