Guanacaste

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Blijf altijd op de paden...

Guanacaste,
Costa Rica


We maakten een wandeling door NP Rincon de la Vieja, een vulkanische regio in Costa Rica die menig toerist overslaat. Dan stuitten we op een groepje wandelaars met hun gids. Een stukje van het pad af staan ze te kijken naar een plek een paar meter verderop. Daar zien we een groep grote loopvogels scharrelen. Een mooi gezicht. Het plaatje wordt helemaal compleet als er op dat moment ook nog eens een groepje spider monkeys ons in de boomtoppen komt vergezellen.

Maar dan is er iets waar de gids van schrikt en in grote sprongen springt hij terug naar het pad, zichtbaar aangedaan. In een reflex volgt de rest, niet helemaal begrijpend wat er nu aan de hand is. “Oh my god, there’s a snake. I almost stepped on it!” Hij wijst naar de plek waar hij zojuist stond, maar ik zie niets. De slang zal weer weg zijn, of het was een kleintje denk ik. En dan kijk ik nog eens, en ja hoor…daar ligt ze. Perfect gecamoufleerd.

Als de gids is bekomen van de schrik legt hij uit dat het gaat om een Fer-de-lance, één van de meest giftige en dodelijke slangen in Costa Rica. Mijn tip is dus: blijf altijd op de paden…