Guanacaste

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Guanacaste image

Tien weken in Costa Rica

Guanacaste
Costa Rica
Lisan

Tien weken in Costa Rica

Hola, Pura Vida,

Ik leef voor tien weken in Costa Rica, werken in een Duik centrum, leren duiken, feesten, genieten…

Mijn eerste dag in Playas del Coco bezocht ik uiteraard het strand Al snel vond ik mijn opening naar de zee. Prachtig wederom. Het water was warm dus langs de kust ben ik de hele baai rond gelopen. Het was rustig op het strand, kinderen die met kleren en al het water in gingen en een hele groep mannen die met 22 man op een super klein veldje gingen voetbalen en verder nog een aantal families. Op mijn terugweg liep ik het laatste stukje achter het strand om en kwam ik langs het stadion van Playas del Coco, een grasveld. Ik vervolgde mijn weg langs de hoofdstraat (er zijn maar drie geasfalteerde wegen hier) langs een aantal winkeltjes en restaurantjes, ’s avonds ziet het er hier veel leuker uit overigens. Ik kwam op het gegeven moment langs Rich Coast Diving en ging uiteraard even buurten. Rob ging net weg om de boot op te halen dus ik zat daar alleen met Brenda die het dus erg druk heeft. De maand juni ik ontzettend vol geboekt, dus veel te doen was er niet. Ik besloot weer te gaan. Ik ging langs de supermarkten van Coco, maarliefst 3 zijn het er. Kocht wat te eten en te drinken en liep via de Paradiso shopping mall (bestaande uit 1 kunstwinkel en 1 kledingzaal) rustig terug naar de zee. Het begon een beetje te regenen en ik had nooit verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar: YES het ging regenen! Even wat afkoeling. Het was half 3 dus ik ging nog even zitten tussen de lokale bevolking op de plaatselijke Place to Be. Ik was uiteraard het bewonderpunt nummer 1, heb dan ook veel hilarische gesprekken gevoerd.

Mijn werk hou in het up to date houden van websites, schrijven van blogs op duik forums, contact opnemen met reisbureaus en duikverenigingen om hen bekend te maken met Rich Coast Diving. Het vernieuwen van affiches en brochures en het in- en uitchecken van gasten. Uiteraard help ik ook mee met het laden van de boot en het wassen van de duikuitrusingen.

Samen met mijn collega Max en Capucine, een duik instructrice van een andere duik winkel, vormen wij een Europese commune en delen wij een droomhuis pal aan het strand. Voor maar $400 inclusief alles!!

Naast elke dag werken heb ik uiteraard ook dagen vrij. Een bezoek aan het nationaal park Santa Rossa was zeker de moeite waard. Prachtig park met mooie uitzicht punten en redelijk wat wild leven. Nog mooier was mijn bezoek aan Nosara. Koste ontzettend veel tijd maar was meer dan de moeite waard. Na een prachtige en hobbelige busrit kwam ik aan bij een prachtig strand en een leuk, kalm dorpje. Een waterval in de buurt van Liberia was een super keus, echter kwamen er ontzettend veel locals rond het middag uur waardoor er een beetje te veel mensen waren om er echt van te kunnen genieten. Ook korte tripjes naar Playa Panama, Liberia (bios&BurgerKing), Playa Penca, Ocotal, stiergevechten, poolen, ect waren meer dan de moeite waard!

Stappen in Playas del Coco is beter dan de gemiddelde kustplaats hier. De meest populaire bar, Lizard Lounge draait Amerikaanse muziek en is altijd erg gezellig, iedereen danst. Echter de regeaton bar Zouk Santana is perfect om te loungen en te dansen. De rustige Zi-Lounge is perfect om even een drankje te doen. Voor een goedkoop maar heerlijke lunch: bongo’s! Heerlijke maaltijden voor niet al te veel geld. Mijn voorkeur gaat uit naar de Zouk Santana, echter als blanke vrouw wordt je aangezien als Gringo (Amerikaanse) en die staan hier bekend als erg makkelijk. Dus worden aangesproken door Tico’s (voornamelijk Rasta’s) is niet zeldzaam.

Ik heb ook geleerd duiken! Was erg gaaf. Je ziet zo veel onder water, scholen van vissen, haaien, roggen. Ik merk dat na elke duik ik mij zekerder voel onderwater. Wat een ervaring! Met de Tahonga (de boot) op naar de duik plekken, jezelf in de uitrusting heizen, de gasten het water in helpen en dan zelf er ook in duiken. Langzaam naar beneden en dan rondzwemmen voor een minuut of 40-50. Het is zo bijzonder en ook zo bizar.

Mijn tien weken hier waren heerlijk. Veel gezien en veel meegemaakt. Heerlijk die zon en de heerlijke zee! Elke avond genieten van de prachtige zonsondergangen vanaf ons terras. Wat wil je nog meer?

Pura Vida!

Foto's

2fd5c.jpg
2fd5c.jpg
Lisan
8b041.jpg
8b041.jpg
Lisan
5e43f.jpg
5e43f.jpg
Lisan